BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Okul kantinleri mikrop saçıyor

Okul kantinleri mikrop saçıyor

Denetimlerin yetersiz kaldığı okul kantinlerininçocukların sağlığını tehdit ettiği bildirildi



Türk Eğitim-Sen, okul kantinleriyle ilgili 3 bin 500 okul yöneticisi ve öğretmenin katıldığı bir anket düzenledi. Ankete göre, yönetici ve öğretmenlerin yüzde 44’ü okul kantinlerinde satılan yiyeceklerin sağlıklı olmadığını düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 14.5’i kantinde satılan yiyecekler sebebiyle zehirlenenler yaşandığını bildirdi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, okul kantinlerinin denetimlerinin yetersiz olduğunu belirterek, bu sebeple kantinlerin çocukların sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Kantinlerde satılan ürünlerin çocukları sağlıksız beslenmeye ittiğini kaydeden Koncuk, şunları söyledi: HİJYENE DİKKAT “Sağlıklı nesillerin yetişmesi için okul kantinlerinde taze meyve, doğal ve katkısız meyve suları, süt mamulleri de satılmalıdır. Kantinler hijyenik olmalı, satılan ürünler bilinen markalardan oluşmalıdır. Ayrıca kantinlerdeki fiyatlar düşürülmeli, kantinler yalnızca kâr amaçlı kuruluşlar olmamalıdır.” Ankete katılanların yüzde 18.8’i okul kantinlerinin yılda bir, yüzde 10.6’sı 6 ayda bir denetlendiğini kaydetti. Kantinlerin ayda bir denetlendiğini ifade edenlerin oranı yüzde 44.1 olarak belirlenirken, on beş günde bir denetleme yapıldığını belirtenlerin oranı yüzde 9.4 oldu. Araştırmanın sonuçlarına göre; ürünlerin piyasaya göre daha yüksek fiyatla satıldığı da ortaya çıktı.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT