Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

5 ton kaçak domuz eti imha edildi

Düzenleyen:
5 ton kaçak domuz eti imha edildi

YAŞAM Haberleri

Aydın’ın Efeler ilçesinde, İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde piyasaya sürülmeye hazırlanırken yakalanan öldürülmüş ve tüketime hazır hale getirilmiş 5 ton kaçak domuz eti imha edildi.

Efeler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 28 Mayıs 2016 tarihinde gelen bir ihbar üzerine yaptıkları araştırmada Astim OSB Havaalanı Bulvarı 165 numarada bulunan depoda kaçak kesim yapıldığını ortaya çıkardı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevlileriyle birlikte depoda yapılan aramada 3 tonu işlenerek tüketime hazır hale getirilmiş ve 2 tonu da öldürülmüş ama işlenmemiş yaklaşık 5 ton kaçak domuz eti ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak domuz etleri, kamyonlara yüklenerek incelenmek üzere yediemin deposunda muhafaza altına alındı. 
Kaçak domuz etlerini İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde piyasaya sürmeye hazırlanan kasap C.C. hakkında cezai işlem uygulandı. Parçalanmamış olarak bulunan ölü domuzlar nedeniyle, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Yaban Hayatını Koruma Kanununa muhalefet suçu nedeniyle soruşturma başlatıldı. 

EKİPLER DEPOYU GÜÇLÜKLE TEMİZLEDİ 
Denizli Gıda Kontrol Labatatuvarı Müdürlüğü’ne gönderilen numunelerin domuz eti olduğu tespit edilince, etlerin işlenebilirliğinin sağlanmaması ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturmaması için imha kararı verildi. Sofralara ulaşamadan son anda yakalanan 5 ton kaçak domuz etiyle ilgili incelemelerin sona ermesinin ardından bugün imha işlemi gerçekleştirildi. 
Yediemin deposu ile mühürlenen C.C’ye ait depoya gelen Efeler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, etleri yeniden kamyonlara yükledi. Çeştepe Mahallesi’ndeki kontrollü imha alanına getirilen kaçak domuz etleri, ekiplerin gözetiminde kepçe yardımıyla gömülerek imha edildi. Daha sonra her iki depoda da ilaçlama çalışması yapan ekipler, maske takmalarına rağmen kötü koku nedeniyle güçlükle çalışabildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...