Bu pazar Türkiye için çok kritik bir toplantı yapılacak

Düzenleyen:
Bu pazar Türkiye için çok kritik bir toplantı yapılacak

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun yeni hükümetin kurulmasının ardından ilk toplantısını bu hafta pazar günü Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapması planlanıyor.

Başbakan Binali Yıldırım'ın bulunmadığı dönemlerde Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında yapılacak olan EKK'da Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan üye olarak bulunuyor.

TOPLANTININ GÜNDEM MADDESİ 

Bilgi veren üst düzey iki ekonomi yetkilisi, EKK toplantısında büyüme başta olmak üzere ekonomideki genel durumun gözden geçirileceğini ve alınması gereken kararların tartışılacağını bildirdi.

"BÜYÜME İÇİN HIZLI ADIIMLAR ATILABİLİR"

"Büyümenin yüzde 4.5'lik hedefine ulaşması için yeni adımlar atılması gerekebilir" diyen üst düzey bir yetkili, "Toplantının Yıldırım'ın başkanlığında yapılacak olması alınacak kararların daha hızlı hayata geçmesi sağlayabilir" dedi.

EKONOMİ YÖNETİMİNDE BAŞ YOK

Şimşek'in yanı sıra ekonomi kökenli Canikli'ye SPK, TMSF ve BDDK'nın bağlanmasının ardından EKK'ya kimin başkanlık edeceği ve ekonomi yönetiminden kimin sorumlu olacağı tartışılmıştı.

Ancak 27 Mayıs'ta yayımlanan kararla Başbakan Yıldırım'ın EKK'ya başkanlık edeceği açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...