Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hindistan'da park işgali kanlı bitti, 23 ölü

Düzenleyen:
Hindistan'da park işgali kanlı bitti, 23 ölü

DÜNYA Haberleri

Hindistan'da Mao görüşünü referans alan 3 bin devrimci genç işgal ettikleri parktan tahliye edilirken çıkan olaylarda ikisi polis 23 kişi hayatını kaybetti

Hint polisi ile devrimci gençler arasında çıkan çatışmada 23 kişi hayatını kaybetti.Mathura şehir merkezinde son iki yıldır yasa dışı şekilde kamu arazisi bir parkı işgal eden 3 bin kişilik grup üyesini tahliyesi sırasında çıkan olaylarda ikisi polis 23 kişi öldü.

Hindistan'da park işgali kanlı bitti, 23 ölü

Dün gece başlatılan tahliye çalışmaları sırasında polis ve yetkililer ağaçlara tırmanan Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah olarak bilinen grubun üyelerinin kendilerine patlayıcı attıklarını söyledi.Komiser Pradeep Bhatnagar AFP'ye yaptığı açıklamada ikisi polis olmak üzere 23 kişinin öldüğünü 80 polisin de yaralandığını söyledi.Uttar Pradesh polis müfettişi Hari Ram Sharma "Biz alanı temizlemek için gitmiştik üzerimize ateş açıldı. bizim ekipten iki kişi öldü" dedi. Sharma, Swadhin Bharat Vidhik Satyagrah üyesi bin kişinin gözaltına alındığını alanın mühürlendiğini durumun hala gergin olsa da kontrol altına alındığını söyledi.Sosyal medyada grup hakkında politikacılar tarafından desteklenen mafya olarak tanımlandı.

Hindistan'da park işgali kanlı bitti, 23 ölü

Grup kendisini Sosyal medyada siyasi ve sosyal devrimci olarak tanımlıyor. Orta ve Doğu Hindistan'da Maocu devrimcileri kendilerine referans alan grup Ram Vraksha Yadav isimli bir adam tarafından yönetiliyor.

Hindistan'da park işgali kanlı bitti, 23 ölü

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...