Aliyev: Almanya'nın 'soykırım' kararını kınıyoruz

Düzenleyen:
Aliyev: Almanya'nın 'soykırım' kararını kınıyoruz

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakü'de ortak basın toplantısı düzenledi. Aliyev, Alman Parlamentosu'nun 'soykırım' kararını kınadı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Alman parlamentosunun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasına sert tepki gösterdi.

"ERMENİ MESELESİ ALMANYA İÇİN BAHANEDİR"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Almanya Parlamentosu'nun vermiş olduğu soykırım kararını kınıyoruz. Almanya'nın verdiği kararın hiçbir manası yoktur. Biz bunu ciddiye almıyoruz. Ermeni meselesi Almanya için bir bahanedir. Azerbaycan her zaman olduğu gibi Türkiye'nin yanındadır dedi.

"TÜRKİYE'NİN GÜCÜ BİZİM GÜCÜMÜZDÜR"

Biz ancak Türkiye ile beraber güçlü olabiliriz. Biz gücümüzü birleştiriyoruz, birlikte projeler yapıyoruz. Bugün tekrar bu projelerimizi değerlendirdik. Verdiğimiz sözler yaptığımız projeler hem bizi hem de bölgeyi geliştiriyor. Birliğimiz güçlendireceğiz. Türkiye bugün küresel bir güçtür. Türkiye'nin gücü bizim gücümüzdür. Sizin sevinçlerinize kendi sevinçlerimiz gibi seviniyoruz."

"HUKUKUMUZ KARDEŞLİK HUKUKUNA DAYANIYOR"

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satıbaşları ise şu şekilde:
"Azerbaycan'ı bu sefer Başbakan olarak ziyaret etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Azerbaycan ve Türkiye arasında bir hukuk oluştu. Yeni hükümet kurulduğunda ilk ziyaret Azerbaycan'a gerçekleştirilir. Bu geleneğin ötesinde farklı bir anlam da taşıyor. Bizim hukukumuz kardeşlik hukukuna dayanıyor.

"ALİYEV TÜRK HALKININ GÖNLÜNE TAHT KURDU"

Azerbaycan-Türkiye ilişkileri geçen 25 yıl içerisinde her alanda gelişim gösterdi. Ticaret, yatırım, siyasi anlamda birçok mesafe katettik. Sayın Aliyev Ankara'daki saldırı sonrası hemen ziyarete gelmesi ile gönlümüzde taht kurdu. Gerçek kardeşliğin ne olduğunu tüm dünyaya gösterdiler. Bakü'ye ben ilk 2003 yılında gelmiştim. Bugün baktığımızda Bakü bambaşka bir hale geldi. Bu şehri bu hale siz getirdiniz bunun için çok teşekkür ediyoruz.

"ULUSLARARASI TOPLUM ÇİFTE STANDARTI BIRAKMALI"

Azerbaycan'ın dostu bizim dostumuz, düşmanı bizim düşmanımızdır. Ermenistan'ın yaptıklarına artık dur deme zamanı gelmiştir. Türkiye olarak bunun sıkı takipçisiyiz. Uluslararası toplum çifte standartalarından vazgeçmelidir. Azeri toprakları ne zaman geri verilirse o zaman bu mesele çözülmüş olur.

"ALMANYA TARİHİ BİR YALANA İMZA ATTI"

Dün Almanya'da tarihi bir yalana imza atıldı. Biz tarihin tarihçilere bırakılması gerektiğine inanıyoruz. Tarihçilerin bile ortak karara varamadığı bir konuda Almanya meclisi'nin böyle bir karar alması büyük bir talihsizliktir. Türkiye-Alman ilişkileri ciddi derecede zarar görmüştür. Almanya'da 3.5 milyona yakın orada yaşayan vatandaşımız var. Bu karar onlarda da çok ciddi anlamada hayal kırıklığı oluşturdu. Almanya'nın bu tahribatı giderecek kararları vermesini bekliyoruz.Bu ülkeler neden Hocalı katliamını gündemine almıyor, neden sessiz kalınıyor. Burada da bir çifte standart var. Almanya kendi tarihi ayıbını sıradanlaştırmak için böyle bir karar aldı. Eğer geçmişe bakacak olursa burada en çok Avrupa ülkelerinin hesap vermesi gerekir.

"KANADA MAÇINDA BAŞARILAR DİLİYORUM"

Türkiye ile Azerbaycan arasında çok önemli projeler var. Bunları değerlendirdik. Bu projeler sadece Azerbaycan'ın değil bölgenin geleceğini ilgilendiren projeler. Bu projeler sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla gelişti. Yeni doğalgaz sahalarının devreye girmesi ile buradaki ülkelerin gaz ihtiyacı da karşılanmış olacak. Bugün yapılacak Azerbaycan-Kanada maçında da Azerbaycan'a başarılar diliyorum."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...