Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dokunulmazlıkların onayı için son 2 gün

Düzenleyen:
Dokunulmazlıkların onayı için son 2 gün

GÜNDEM Haberleri

Meclis'ten geçen dokunulmazlıklar için Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın onayını bekliyor.

AK Parti'nin hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için Meclis'e getirdiği dokunulmazlıklar hakkındaki Anayasa değişikliğini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması için iki gün süresi var.  Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa'da değişiklik içeren ve 20 Mayıs'ta Meclis'ten geçen tasarısı 24 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmişti.
 
MADDE 89. – Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisince kabul edilen kanunları onbeş gün içinde yayımlar.Yayımlanmasını kısmen veya tamamen uygun bulmadığı kanunları, bir daha görüşülmek üzere, bu hususta gösterdiği gerekçe ile birlikte aynı süre içinde, Türkiye Büyük Millet Meclisine geri gönderir. Cumhurbaşkanınca kısmen uygun bulunmama durumunda, Türkiye Büyük Millet Meclisi sadece uygun bulunmayan maddeleri görüşebilir. Bütçe kanunları bu hükme tâbi değildir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, geri gönderilen kanunu aynen kabul ederse, kanun Cumhurbaşkanınca yayımlanır; Meclis, geri gönderilen kanunda yeni bir değişiklik yaparsa, Cumhurbaşkanı değiştirilen kanunu tekrar Meclise geri gönderebilir.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...