Deniz Feneri Ramazan’a hazır

Düzenleyen:
Deniz Feneri Ramazan’a hazır

YAŞAM Haberleri

Deniz Feneri, kurulduğu günden bu yana olduğu gibi bu Ramazan da ulaştıracağı yardımlarla binlerce ihtiyaç sahibi aileyi ve sunduğu birbirinden farklı Ramazan projeleri ile hayırseverleri mutlu edecek.

Deniz Feneri, kurulduğu günden bu yana olduğu gibi bu Ramazan da ulaştıracağı yardımlarla binlerce ihtiyaç sahibi aileyi ve sunduğu birbirinden farklı Ramazan projeleri ile hayırseverleri mutlu edecek. Deniz Feneri Ramazan’dan önce ihtiyaç sahibi binlerce aileye Ramazan gıda kolisi ulaştırmaya başladı. Deniz Feneri, 18 yıl önce sadece iyilik için çıktığı yolda yürümeye samimiyet, iyi niyet ve kararlılıkla devam ediyor.
 
Deniz Feneri’nin bu Ramazan hayırseverler ve ihtiyaç sahipleri arasında köprü olabilmek adına sunduğu Ramazan Projeleri şöyle;
 
Bir Kumanya da Sen Bağışla
Bu proje kapsamında Ramazan öncesinde 50.000 aileye gıda kolisi dağıtılıyor. Ramazan boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaşmış olacak. Ramazan bereketini, gıda kolileri ile yoksul sofralarına taşımak isteyen hayırseverler, içinde kuru gıda ve kahvaltılık malzeme bulunan 75 TL ve 150 TL’lik gıda kolilerinden bağışlayabilirler.

10.000 kişiye Bayramlık
Hayırseverler Deniz Feneri’nin Bayramlık Projesine 100 TL katkıda bulunarak bayram öncesinde yoksul ya da yetim çocuğu sevindirebilir, ona bayram günü arkadaşları gibi yepyeni kıyafetler giymenin sevincini yaşatabilirler. Deniz Feneri bu Ramazan 10.000 ihtiyaç sahine ayakkabıdan eteğe, pantolondan iç çamaşırına kadar bayramlık giysi ulaştıracak.
 
5000 Yetime Bayram Harçlığı

Bu bayram 5.000 yetim çocuk, Deniz Feneri’nin kendilerine ulaştıracağı 100 TL'lik bayram harçlığıyla mutluluktan uçacak.
 
Yetim iftarı
Türkiye'nin muhtelif illerinde yetim iftarları düzenlenecek.
 
Suriyeli kardeşlerimize yardım
Suriye ve Türkiye'deki 10.000 Suriyeli aileye gıda dağıtımı yapılacak.
 
 İftarda Buluşuyoruz
Deniz Feneri ailesi farklı illerde düzenleyeceği iftarlarla bir araya geliyor. Deniz Feneri yöneticileri, çalışanları, gönüllüleri, bağışçıları ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz “İftarda Buluşuyoruz” projesi kapsamında aynı sofrayı paylaşacak. Bu Ramazanda 5.000 kişi aynı sofrada buluşup iftar açarak büyük bir aile olmanın mutluluğunu yaşayacaklar.
 
Misafirhane
Yakınlarının tedavisi için Ankara’ya gelen ve kalacak yerleri olmadığından hastane bahçelerinde ya da parklarda geceyi geçirmek zorunda kalan ihtiyaç sahiplerine Deniz Feneri misafirhanesi kapılarını açıyor. Ankara’da bulunan misafirhanemizde barınma, yemek ve temizlik hizmetleri sunuluyor.

Bağışçılarımız bir hasta yakınının 1 günlük konaklama ve yemek ihtiyacını 30 TL ile karşılayabilir.

Adak, Akika, Şükür Kurbanı
Deniz Feneri hayırseverlerin adak, akika ve şükür kurbanlarını keserek, ihtiyaç sahibi, dul, yetim, öksüz, fakir ve muhtaç ailelere dağıtıyor. Adak kurban bedeli: yurt içi 680 TL, yurt dışı 360 TL'dir.

Dünyada Ramazan
Deniz Feneri yardımlarınızı bu yıl yine uzak diyarlara ulaştıracak. Afganistan, Bangladeş, Filistin, Gana, Irak, Karadağ, Lübnan, Makedonya, Nijer, Pakistan, Somali, Sudan, Yemen. Bu ülkelerde yapılacak iftarlarla kardeşlik bağlarımız pekişecek.

Dünya yetimlerine bayram harçlığı
Toplamda 15 ülkeye gönüllülerimizin de yer alacağı ekipler gidecek ve İslam dünyası yetimlerine iftar ve yetim harçlığı dağıtılacak.
 
 ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

Bağış Yap Vergiden Düş
Vergi mükellefi iseniz Deniz Feneri’ne yapacağınız gıda, giysi, temizlik malzemesi ve yakacak bağışlarınızı “Gıda Bankacılığı” kapsamında vergiden düşebilirsiniz.

Kumanyalarınızı Birlikte Dağıtalım
Bu Ramazan yoksul aileler için hazırladığınız gıda kolilerinizi birlikte dağıtalım. Kolileri siz hazırlayın, istediğiniz ilden, istediğiniz ihtiyaç sahibi aileyi size biz haber verelim.

Fitre ve Zekâtlarınızı Vermeyi Unutmayın
Gelin fitre ve zekâtlarınızı bu Ramazan ihtiyaç sahibi dul, yetim ve yoksul ailelere birlikte ulaştıralım.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...