Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paris sele teslim

Paris sele teslim

DÜNYA Haberleri

Fransa'nın başkentinde şiddetli yağışlar nedeniyle kültürel kurumlar kapatıldı, evsizlerin korunması için sığınma alanları hazırlandı.

Paris'in simgelerinden Seine nehrinde su seviyesi yoğun yağış nedeniyle tehlikeli derecede yükseldi. Nehrin ayaklarında yer alan heykellerin büyük bir bölümü sular altında kalırken, polisler gün boyu botlarla güvenlik kontrolü yaptı. 

Paris'te sabahtan bu yana düzenli olarak saatte 2 santimetre yükselen nehrin, gece 6,50 metre azami yüksekliğe ulaşması bekleniyor. Paris civarında su taşkınları nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapatılırken, Seine nehrinde gezinti tekneleri ve gemi restoranlar hizmet vermedi.

Müzelere sel tehdidi

Seine yakınında bulunan kültürel kurumlar ile müzeler de kapatıldı. Geçtiğimiz yıl yaklaşık 3,4 milyon ziyaretçi ağırlayan ve Seine kıyısında yer alan Orsay Müzesi, salı gününe kadar kapalı kalacak. Yılda yaklaşık 9 milyon kişi ile dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi olan, İslam sanatları ve Yunan eserlerinin sergilendiği Louvre müzesi ise eserlerin korunmaya alınabilmesi adına perşembe gecesi kapatıldı. Dekoratif Sanatlar Müzesi'nin tekstil ve mobilya sergileri, sel tehdidi nedeniyle koruma amaçlı olarak kaldırıldı.

Fransa Ulusal Kütüphanesi'nin pazar akşamına kadar ziyaretçilere kapalı kalacağı, buradaki eserlerin tehlikede olmadığı belirtildi.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, halkın güvende olduğunu ve vatandaşları tehdit eden bir durumun bulunmadığını söyledi. Hidalgo ayrıca, Paris'te evsizlerin sığınması için iki spor salonu hazırlattı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...