Görmez uyardı: Eli sopalı imam olmayın

Düzenleyen:
Görmez uyardı: Eli sopalı imam olmayın

GÜNDEM Haberleri

"Çocukların sert imam ve dedelerle hatıraları var. Herkes, ‘uzun çubuk’ hatırasını yâd ediyor. O dönem bitti" diyen Görmez, "Çocukların hafızasında kötü yer edeceksiniz, teravihinizi evinizde kılın' dedi.

Damla Peker ANKARA
Ramazana kısa bir süre kala Diyanet İşleri Başkanlığı 4 önemli konu hakkında cami cemaatini ve müezzinleri uyardı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Ramazan ayı içerinde kılınacak namazların, tutulacak oruçların usulüne uygun bir şekilde yerine getirilebilmesi için cami cemaatinden din görevlilerine kadar bütün kesimlere uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu. Camide çocuk hassasiyeti üzerinde özellikle duran Görmez, büyüklere çağrıda bulundu: “Büyüklere diyorum ki, 'eğer çocukların hafızasında ve muhayyilesinde kötü iz bırakacak şekilde müdahale edecekseniz teravihinizi evinizde kılın.' Camiye gelen çocuklar ister oynasınlar ister koştursunlar. Onların hafızasında ve muhayyilesinde kötü bir iz bırakacak hiçbir müdahale kabul edilemez. Biz secdeye eğildiğinde, çocuk sırtına bindiği için secdesini uzatan bir Peygamberin ümmetiyiz. Cemaate bunu öğretmemiz gerekiyor. Çocukların eli sopalı imam dedelerle olan hatıraları var. Herkes bir ‘uzun çubuk’ hatırasını yâd ediyor. O dönem bitti. Şu anda camilerin kapılarında yaz kurslarında çocuklarımızı çikolata ile karşılayan imamlarımızın sayısı azımsanmayacak kadar çok. Hepsi pedagojik eğitimden geçti. Artık bir müfredat, program, ders kitabı var. Eline öyle bir şeyi alması asla mümkün değil. Teravih namazları sırasında aralarda söylenen çiçekli böcekli ilahiler doğru değil. Aralarda sadece tekbirler, salavatlar olacak."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...