‘Paralel'in bağışını iade etmiş

Düzenleyen:
‘Paralel'in bağışını iade etmiş

GÜNDEM Haberleri

ABD’nin başkan adayı Clinton 'paralel'den gelen bağışları iade etmiş, bazı senatör adayları da reddetmiş.

Yücel Kayaoğlu ANKARA
ABD’nin paralel yapı ve PYD-YPG konusundaki tutumu nedeniyle bir grup AK Parti milletvekili bu ülkeye giderek lobi çalışması yaptı. AK Parti milletvekilleri İsmail Emre Karayel, Ravza Kavakçı Kan, Sena Nur Çelik, Osman Aşkın Bak ve Ali Ercoşkun’dan oluşan heyet geçtiğimiz günlerde Washington’da kongre üyeleri ve senatörlerle görüştü. 16 parlamenteri tek tek ziyaret ederek paralel yapı, PKK ile PYD-YPG ilişkisi hakkında Türkiye’nin tezlerini anlatan AK Parti heyeti edindikleri izlenimleri bir rapor halinde Başbakan Binali Yıldırım’a sunacak. 
AK Parti'li Karayel, ABD’li parlamenterle yaptıkları görüşmeleri şöyle anlattı: “PYD-YPG-PKK bağlantısını, PYD’nin PKK’dan farkı olmadığını anlattık. 60 yıldır müttefikiniz olan Türkiye yerine YPG’yi tercih ettiniz. Sizden aldıkları silahlarla askerlerimizi şehit ediyorlar. Türk toplumunda bu nedenle ABD’ye karşı olumsuz algı artıyor. Bu silahların seri numaralarının Amerikan makamlarına da iletildiğini anlattık."
Karayel, heyetin FETÖ ile yapılan mücadele konusunda ABD’li senatörlere bilgilendirdiklerini belirterek, "Bazı parlamenterlerin paralel yapıdan haberleri bile yok. Bazıları ise bizimle tam zıt görüşlere sahip. Çünkü paralel yapının orada ciddi bir lobi çalışması olmuş” dedi.
ABD’deki paralel örgütün temsilcilerinin senatör adaylarına yönelik bağışlarının da gündeme geldiği görüşmelerde, AK Parti heyetine başta başkan adayı Hillary Clinton olmak üzere, paralel yapıdan gelen bağışların iade edildiği bilgisi verildi. Bazı senatör adaylarının ise paralel örgüt tartışmaları nedeniyle bağışları ret ettiği bildirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...