Dokunulmazlığa AYM'den vize

Düzenleyen:
Dokunulmazlığa AYM'den vize

GÜNDEM Haberleri

Dokunulmazlık düzenlemesine Erdoğan'ın vereceği onayın ardından 148 milletvekili için yargı maratonu başlayacak.

 Ebru Karatosun ANKARA
Anayasa Mahkemesi, HDP ve CHP milletvekillerinin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili yaptığı başvuruyu reddetti. Yüksek Mahkemeye, HDP’li 59 ve CHP’li 11 milletvekili dokunulmazlığa ilişkin düzenlemenin iptali için başvuru yapmıştı. Heyet, iptali ve yürürlüğün durdurulması talebiyle yapılan başvuruları birleştirerek ele aldı.
AYM'nin başvuruları reddetmesinin ardından söz konusu milletvekillerin dokunulmazlıkların kaldırılarak yargılanmasıyla ilgili herhangi bir engel kalmamış oldu. Kararın oy birliğiyle alındığı öğrenildi. Cumhurbaşkanının da onaylamasıyla Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından 148 milletvekili için yargı maratonu başlayacak. İlk adım olarak TBMM, milletvekilleri hakkındaki dosyaları önce Başbakanlık'a gönderecek.
 CHP: AYM TOPU TACA ATTI  
Anayasa Mahkemesi’nin bu kararını siyasiler şu sözlerle değerlendirdi:
∂ Başbakan Binali Yıldırım: Meclis’in aldığı kararın, Anayasa Mahkemesi’ne aykırı bir yönü olmadığı tescil edildi. Terör örgütüne destek vermek, örgütün o alçak faaliyetlerini övmek suçtur. Bu suçu işleyenler de mutlaka bedelini ödemelidir. Bir intikam duygusu içinde kimse asla olmamalıdır, hukuk devletinin şartları en adil şekilde yerine getirilmelidir.
∂ CHP Grup Başkanvekili Levent Gök: Anayasa Mahkemesi topu taca attı. Bir görevsizlik kararı verilmişse eğer AYM’nin kendisinin görev alanını çok dar yorumladığını düşünüyorum. Bu karar, Anayasa Mahkemesi’nin özgürlüklere, anayasa ve kanunlardaki hatalara olan bakış açısının çok daha geniş olmasını gerektiren anlayışla örtüşmüyor. 
∂ MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Kararı isabetli buluyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliğini bir an önce onaylamalı. 
∂ HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ: Anayasa Mahkemesi’nden böyle bir kararın çıkmasını yadırgamadık.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...