Cep telefonundan çocuğun gelişimini kendiniz takip edin

Düzenleyen:
Cep telefonundan çocuğun gelişimini kendiniz takip edin

SAĞLIK Haberleri

Hollanda’da geliştirilen İGrow adlı mobil uygulama, Sabri Ülker Vakfı tarafından Türkçeleştirilip Türkiye’ye uyarlandı.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırma Kurumu tarafından geliştirilen ve şu an sadece Hollanda’da kullanımda olan mobil uygulama iGrow, Sabri Ülker Vakfı tarafından Türkçeleştirilerek ve içeriğinde uyarlamalar yapılarak Türkiye’ye getirildi. iGrow çocukların fiziksel gelişimini izlemeye yararken, anne babalara günlük tavsiyelerde bulunuyor ve çocuğun büyümesi sırasındaki olumsuzluklar erken dönemde tespit edilebiliyor. Çocukların gelişimini kayıt altına alarak, standartlara göre analizler sunan iGrow uygulamasının tanıtımı Avrupa Obezite Zirvesi sırasında yapıldı.
ANNE BABALAR İÇİN ERKEN UYARI SİSTEMİ
Sabri Ülker Vakfı  Genel Müdürü Begüm Mutuş,”Kolaylıkla kullanılan uygulama ile çocukların yaşı, boyu ve kilosu girilerek, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından açıklanan referans değerlere göre gelişimi takip ediliyor. iGrow uygulamasında ayrıca; beslenme, fiziksel aktivite ve uyku alışkanlıkları başlıkları altında içerik ve öneriler yer alıyor. Uyguma akıllı telefonlardan ücretsiz olarak kullanılabiliyor.  0-18 yaş arasına yönelik tasarlanan uygulama ile bebeklikten itibaren gelişim takip altına alınabiliyor” dedi.
İGrow uygulamasının Hollanda’da tedavi rehberlerine girdiğini söyleyen Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırma Kurumu Türkiye İş Geliştirme Müdürü Uzm. Dr. Sühendan Adıgüzel Van Zoelen “ iGrow’un içeriğinin Türkçeye uyarlanması da, anne babaların bilinçlendirilerek büyüme çağındaki çocukların gelişim düzeylerinin takip ve kontrol edilebilmesi için önemli bir adım” dedi. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...