Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Sözcüsü: 'Aşağılamamak için kendimi kontrol edeceğim'

Düzenleyen:
ABD Sözcüsü: 'Aşağılamamak için kendimi kontrol edeceğim'

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner “Esad'ın danışmanı Şaban'ı aşağılamamak için kendimi kontrol edeceğim” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Suriye’de kuşatma altındaki bölgelere karadan yapılacak insani yardımların “en iyi yol” olduğunu belirterek, bunun gerçekleşmesi için çabaladıklarını söyledi.

Toner, günlük basın toplantısında Suriye’de rejim güçleri tarafından kuşatma altında bulunan bölgelere insani yardım ulaştırma çabalarına ilişkin konuştu. Mark Toner, “BM Güvenlik Konseyi’nin konuya ilişkin toplantıları devam ediyor. Biz karadan yapılacak insani yardımların en etkili yol olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Toplantıda Toner’e, geçen ay Viyana’da yapılan görüşmelerde, kuşatma altındaki bölgelere 1 Haziran’dan itibaren havadan yardımların bırakılması kararı alınmasına rağmen henüz bu konuda bir adım atılmaması hatırlatıldı. Buna karşılık ise Toner, “Haziranın henüz ilk günleri içerisindeyiz, biz Dünya Gıda Programı'nın havadan yapacağı insani yardımları takip ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Toner’e, ABD'nin yaptırım uyguladığı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad’ın danışmanı Buseyna Şaban'ın, Washington'da düzenlenen bir toplantıya video konferans yoluyla katılarak yaptığı konuşmada Daraya'da insanların açlık diye bir sorunu olmadığı şeklinde söylediği sözler yöneltildi.

Şaban’ın sözlerine sert tepki gösteren Toner, “Bu bahsettiğiniz kişiyi aşağılamamak için kendimi kontrol edeceğim” ifadesini kullandı.

Toner, “2012 yılından beri hiçbir gıda desteği alamayan bu insanların bir ellerinin yağda bir ellerinin ise balda olduğunu savunmak yüzsüzlüktür.” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...