Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Lice'de 2 askeri şehit eden teröristlerin telsiz konuşması ortaya çıktı

Düzenleyen:
Lice'de 2 askeri şehit eden teröristlerin telsiz konuşması ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Lice'de mayın patlaması sonucu 2 askerin şehit düştüğü davada, teröristlerin hain saldırı sonrası yaptıkları telsiz konuşmaları iddianamede yer aldı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçen yıl terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen ve 2 askerin şehit olduğu hain saldırıyla ilgili tutuklanan terörist Süphan Ç. hakkında ağırlaştırılmış müebbet, bu teröristi evlerinde barındırdıkları gerekçesiyle 4 kişi için de 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklu sanık Süphan Ç. ile tutuksuz yargılanan Hasan G, Cihan Ş, Mehmet Şirin T. ve Susan T. hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, 13 Kasım 2015'te Lice ilçesi Ziyaret köyü mevkinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Uzman çavuşlar Selim Vural ve İbrahim Dağcı'nın şehit olduğu hatırlatıldı.

'BU SEFER BÜYÜK OLANI PATLATIN'

İddianamede, 2 askerin şehit düştüğü saldırının ardından, terör örgütünün sözde Diyarbakır sorumlusu "Numan Batman" kod Hejar Çelik ile ve sanık Süphan Ç'nin de bulunduğu teröristler arasında geçen telsiz konuşmalarına yer verildi.

Teröristlerin telsiz konuşmaları şöyle:

Arkadaşlar dün mayın patlattılar.

Haberleri dinledik, tamam.

Arkadaşlar bize bağlıdır.

Bizimkiler mi?

Doğrudur.

O hangi mayındı?

Su deposu mu?

Evet su deposunun arkası.

Bak sabrın sonu selamettir, oralarda kaldılar mı yoksa gittiler mi? Geldiklerinde bu sefer büyük olanı patlatın.

Zaten büyük olanın dışındakiler de devrededir.

EYLEM İÇİN DİYARBAKIR'A GELMİŞ

İddianamede, sanık Süphan Ç'nin güvenlik güçlerine yapılan saldırıdan 7 ay sonra Lice'de gasbedilen otomobille terör örgütünün çağrıları doğrultusunda, saldırı düzenlemek amacıyla silah ve mühimmatla Diyarbakır'a geldiği belirtildi.

'SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR'

Süphan Ç'nin üzerinde ele geçirilen kontak anahtarının Lice'de gasbedilen bir otomobilin olduğu ifade edilen iddianamede, şöyle denildi:

"Teröristlerce gasp edilen otomobil, örgütsel eylem ve faaliyetlerde kullanılmıştır. Otomobilde sahte plaka, trafik ve araç tescil belgeleri ele geçirilmiştir. Süphan Ç. ve tutuksuz yargılanan 4 sanık dışında saldırıyla ilişkili olduğu düşünülen ancak kimlikleri henüz tespit edilemeyen diğer teröristlerle ilgili Lice Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor."

İddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar Hasan G, Cihan Ş, Mehmet Şirin T. ve Susan T'nin Süphan Ç'yi evlerinde barındırdığı bildirildi.

23 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

İddianamede, tutuklu sanık Süphan Ç. hakkında, "devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak", "sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah ve mermilerin satın alınması, taşınması ve bulundurulması", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli yağma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ile 13 yıldan 23 yıla kadar hapis; tutuksuz yargılanan Hasan G, Cihan Ş, Mehmet Şirin T. ve Susan T. hakkında da "silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 13 Kasım 2015'te terör örgütü PKK mensupları yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmiş, saldırıda iki uzman çavuş şehit düşmüştü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...