Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'den Muhammed Ali için başsağlığı mesajı

Düzenleyen:
HDP'den Muhammed Ali için başsağlığı mesajı

POLİTİKA Haberleri

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, ABD'li efsanevi boksör Muhammed Ali için başsağlığı mesajı yayımladı.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren ABD'li efsanevi boksör, eski ağır sıklet dünya şampiyonu Muhammed Ali için HDP'den başsağlığı mesajı geldi.

Muhammed Ali'nin örnek bir sporcu olduğu vurgulanan mesajda, "Muhammed Ali'nin temsil ettiği spor ve barış ahlakının, ülkemiz sporunda giderek artan şovenizm ve ırkçılık karşısında hakim olması dileklerimizle, kendisine rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz" denildi.

"ABD'NİN VİETNAM'A SALDIRDIĞI GÜNLERDE SUSMADI"

HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın mesajı ise şöyle:
 "Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Muhammed Ali, sadece kendine has tekniğiyle değil, ama aynı zamanda tüm sporcularda bulunması gereken ahlaklı, insani ve barışçı yanı güçlü duruşuyla da örnek bir sporcuydu. ABD'nin bütün devlet kurumları, güçleri ve propaganda araçlarıyla Vietnam'a ve halkına saldırdığı günlerde susmadı. Orduya katılıp Vietnam'a karşı savaşmayı reddetti.

BÜYÜK BARIŞSEVERLİĞİYLE GÖNLÜMÜZDE YAŞAYACAKTIR

Muhammed Ali sportif kariyerini bitirmeyi de göze alarak, 'Vietnamlılar bana hiçbir kötülük yapmadılar ki onlarla savaşayım' sözüyle büyük bir barışsever ve gerçek bir sporcu olarak anılarımızda ve gönlümüzde her zaman yaşayacaktır. Muhammed Ali'nin temsil ettiği spor ve barış ahlakının, ülkemiz sporunda giderek artan şovenizm ve ırkçılık karşısında hakim olması dileklerimizle, kendisine rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz"

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...