Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tunceli'de PKK'nın bölgedeki ana karargahı yerlebir edildi

Düzenleyen:
Tunceli'de PKK'nın bölgedeki ana karargahı yerlebir edildi

GÜNDEM Haberleri

Tunceli'de düzenlenen operasyonda PKK'nın Pülümür, Bingöl ve Erzurum grubunun kış aylarında kullandığı bölgedeki en önemli karargahı yok edildi.

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda PKK'nın Pülümür, Bingöl ve Erzurum grubunun kış aylarında kullandığı bölgedeki en önemli karargahı kullanılamaz hale getirildi.

OPERASYON 3 GÜN SÜRDÜ

PKK'nın Pülümür, Bingöl ve Erzurum gruplarının kış aylarında üslenme alanı olarak kullandığı Pülümür ilçesindeki Sevdim ormanlarının içindeki Manav deresi bölgesinde bulunan ana kapmına Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından geniş kapsamlı hava destekli operasyon düzenlendi. 3 Gün önce başlatılan operasyon kapsamında Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'ndan havalanan çok sayıda helikopter tarafından bölgeye jandarma özel harekat timleri indirilirken, Kobra helikopterleri ile bölgede konuşlu topçu birlikleri de yoğun ateş altına aldı.

KARARGAH YERLE BİR EDİLDİ

Boyları 20 metreyi aşan sık meşe ağaçlarıyla kaplı olan Sevdim ormanlarında sürdürülen operasyonda Manav deresindeki çok sayıda bomba malzemesi, yakıt, el yapımı bombaların yapımında kullanılan 33 adet dolu tüpün yer aldığı ana karargahın yanısıra irili ufaklı bir çok kampta kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlar dün gece tamamlanırken, bölgedeki askerler ise helikopterler ile bölgeden alınarak üslerine taşındı.

3 MİLİTAN İNFAZ EDİLİP GÖMÜLMÜŞ

Konuyla ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, Sevdin ormanları Manav deresi bölgesinde PKK'ya yeni katılan 3 militanın ajan gerekçesiyle infaz edilerek gömüldüğü belirtilerek, operasyonda iki ayrı sığınak içinde, El Yapımı Patlayıcı kullanımında kullanılan 29 adet dolu 12 kg'lık mutfak tüpü, 4 adet 3 kg'lık mutfak tüpü, 1 adet güneş enerjisi paneli, 1 adet 1000 KW'lık jeneratör, 50 litre benzin, 50 litre mazot, 20 adet bidon, 200 adet pil, 2 adet batarya bloğu, 10 adet koli bandı, 220 metre hortum, teröristlerce kullanılan ideolojik kitap, bol miktarda giyecek, mutfak malzemesi, bol miktarda muhtelif gıda ve tıbbi malzemenin elegeçirildiği bildirildi.

KARARLILIK VURGUSU

Valilik açıklamasında, " İlimizde bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla terör örgütünün şehir yapılanmasına karşı teröristle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir." denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...