Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tüm dünyaya meydan okudu

Düzenleyen: / Kaynak: Yenişafak
Tüm dünyaya meydan okudu

GÜNDEM Haberleri  / Yenişafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Medipol Üniversitesi mezuniyet törenine katıldı. Öğrencilere ve akademisyenlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da eşlik etti.

2002 yılından beri yapılan eğitim faaliyetlerinden bahseden Erdoğan, Almanya'da yapılan sözde soykırım oylamasına da değindi. Tüm dünyaya 'Hodri meydan' diye seslenen Erdoğan, Angela Merkel için 'Senin elinden gelen oylamaya katılmamak mı? ' diye konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Medipol Üniversitesi Mezuniyet Töreni'ne katılarak konuşma yaptı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın da eşlik ettiği törende açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere, ailelere ve akademisyenlere sık sık teşekkür etti. 2002 yılından beri yapılan eğitim faaliyetlerinden bahseden Erdoğan, müfredatın bir sonraki sene düzenleneceğini söyledi.

Almanya Federal Parlamentosu tarafından oylanan sözde soykırıma da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyaya seslendi. 'Hodri meydan' diyen Erdoğan, herkesi arşivlerle, belgelerle, araştırmalarla yapılacak çalışmaya davet etti. Angela Merkel ile oylamadan birkaç gün önce konuştuğunu söyleyen Erdoğan, 'Dürüst değiller' dedi.

'Sadece ailenizin elini öpün'

Gençlere, akademisyenlere ve ailelere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerin bugünlere gelmenizde en büyük emek hiç kuşkusuz annenize babanıza aileniza aittir. Onun için eli öpülesi anneler eli öpülesi babalar. Hep bunu söylerim hayatta elimi öptürmem ama tavsiyem hep şudur; annenizin, babanızın, bir de öğretmenlerinizin elini öpün. Ailelerinizin her birine ülkemize ve milletimize böyle hayırlı evlatlar yetiştirdikleri için teşekkür ediyorum.Akademik gelişiminiz için de şahsım ve milletim adına hocalarınıza teşekkür ediyorum. Sağlayacağınız katkılar için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Müfredat değişiyor

Eğitim sisteminin güncelleneceğini ve değiştirileceğini ifade eden Erdoğan"Öğretmen sayımızı 921 bine ulaştırdık. Pansiyonlarda kapasiteyi 684 bine yükselttik. 2002 yılında ülkemizde sadece 76 üniversite vardı. Bugün Türkiye 192 üniversiteye sahip. Bunların hepsiyle iftihar ediyoruz. Ama eğitimin bu fiziki yapısını bu kadar ileri götürürken içerik konusunda bu kadar ileri gidemediğimizi üzülerek görüyorum. Müfredatımızı gözden geçirmek zorundayız.Dünyadaki en son gelişmelerle birlikte tarihimize ve kültürümüze uygun müfredatı sisteme eklemeliyiz" dedi.

Merkel'e seslendi: Senin elinden gelen oylamaya katılmamak mı?

Angela Merkel ile oylamadan birkaç gün önce konuştuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyaya meydan okudu. Araştırma ekibinin kurularak gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

"Almanya'da yapılanı görüyorsunuz değil mi? Amaçları; Alman evlatlarına yanlış bir tarihi öğretmek. Tüm dünyaya sesleniyorum eğer kendinize güveniyorsanız zerre kadar tarihe, bilime, belgeye saygınız varsa biz bütün arşivlerimizi açtık siz de açın. Tarihçileri, hukukçuları, arkeologları görevlendirelim hepsi birlikte çalışsınlar. Ve bu çalışmaların neticesinde biz çıkacak olan sonuca razıyız. Hodri meydan. Bunu sadece bugün söylemiyorum Başbakan olduğum günden beri söylüyorum: Ey Almanya sen ne yapmak istiyorsun? Kendisiyle konuştuğumuz da da bana diyor ki "Elimden geleni yapacağım" Senin elinden gelen oylamaya katılmamak mı? Eğer dürüst bir tavrın olsa oylamaya katılır ret oyu verirdin.Dürüst değiller, samimi değiller. Şunu da söyleyeyim bu kararın kıymeti yok

Sizlerden tek arzum isteğim şudur; biz tarihimizle bugüne kadar hep övündük övünmeye devam edeceğiz. Ama biz tarihimizin sorgulanmasını kalkıp da Alman parlamentosuna bırakacak değiliz. Ve sadece ordumuzun kendi arşivleri de dahil biz bu konularda çok sağlamız."

Akademisyenlere seslendi

Akademisyenler tarafından yayınlanan ve büyük tepki çeken Akademisyenler Bildirisi'ne de değinen Erdoğan, "Üniversitelerimizde kendi ülkesine bildirilere imza atanlar, sosyal medyada mesaj yazanlar var. Bu eylemlerin hiçbirinin özgürlükle alakası yoktur.Biz ilim ve irfanlarıyla başımızın tacı olan gerçek akademisyenlerimizi tenzih ederek bu mankurtları huzurlarınızda kınıyorum. Yoksa hocalarımız bizim her şeyimizdir. Biz onlarla buralara geldik. Topraklarımızla hiçbir değer bağı olmayan bu güruhun en kısa sürede üniversitelerden temizleneceğine ben inanıyorum. Bu doğrultuda çalışacak olan her üniversitemizin her hocamızın yanında olacağıma özellikle ifade etmek istiyorum İstanbul Medipol Üniversitesi öğrencilerinin 2015-2016 eğitim öğretim yılını ve mezuniyetlerini kutluyorum. Sebep olan hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla." diyerek sözlerini sonlandırdı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Yenişafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...