Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Sözde soykırım' için Hollanda'dan flaş karar

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Sözde soykırım' için Hollanda'dan flaş karar

DÜNYA Haberleri  / AA

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, 1915 olaylarına ilişkin, "soykırım" ifadesini kullanmayacaklarını söyledi.

Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher, "Yarına Bakış" adlı radyo programında yaptığı açıklamada, hükümetin 1915 olaylarına ilişkin, "soykırım" ifadesini kullanmayacağını, 2004 yılında meclislerinde kabul edilen "sorun" ifadesini kullanmayı sürdüreceğini anlattı.

Geçmişte kötü şeyler yaşandığını, binlerce insanın öldüğünü ve bunun acısının hala hissedildiğini öne süren Asscher, olayları tanımlamanın soruna katkı sunmayacağını ifade etti.

Uluslararası mahkemelerin olaya bakması gerektiğine işaret eden Asscher, bu konuda yargıya varmanın kendi işleri olmadığını kaydetti.

Her iki ülkede de bu sorunun yol açtığı yaraların hala kapanmadığını vurgulayan Asscher, Hollanda'nın, hukuksal tartışmalar yerine Türkiye ile Ermenistan arasında diyalog için çaba harcaması gerektiği düşüncesinde olduğunu söyledi.

Meclise sunulan önerge reddedilmişti

Hollanda'da muhalefet partilerinin geçen yıl 1915 olaylarıyla ilgili parlamentonun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisine sundukları önerge reddedilmişti.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...