Felluce'de 1 çuval un bakın kaç para!

Düzenleyen:
Felluce'de 1 çuval un bakın kaç para!

DÜNYA Haberleri

Ramazan ayı gelirken Felluce'de yürekleri burkan bir dram yaşanıyor. 1 çuval un 850 doları bulurken, 1 kilo şeker ise 40 dolara yaklaştı.

DAEŞ’ten geri alınmaya çalışılan Felluce'de, yaklaşık 50 bin sivilin içinde bulunduğu koşullar ve kaçmak için aldıkları olağanüstü risklere dair ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

1 ÇUVAL UN 850 DOLAR

AFP ve BBC’nin derlediği rakamlara göre, özellikle yiyecek konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Öyle ki, bir çuval unun fiyatı 850 dolara (2.465 TL) ulaşmış durumda. Bir kilo şekerin fiyatı ise 40 dolara yaklaştı.

Halk bölgede, çok sevilmeyen bir tür olan arpa ekmeği yiyor ya da hurma çekirdeklerini kavurup öğüterek kendi ununu yapıyor.

TAHILLARI HAYVAN YEMİYLE KARIŞTIRIYORLAR

Mahsur kalan ailelerin en temel gıdası ise hurma. Bazı aileler, çocuklarına vermek için tahılları hayvan yemi ile karıştırıyor. DAEŞ militanları en iyi yiyecekleri kendilerine saklıyor.

SU BÜYÜK SIKINTI

Su bulmakta zorlanan Felluce halkı, bu ihtiyaçlarını Fırat nehrinden temin etmeye çalışıyor. Bunun için çocuklar her gün bisikletle Fırat nehrine gidiyor.

Öte yandan Felluceliler aylardır elektriksiz yaşıyor. Elektrik kullananlar ise bunu jeneratörlerden sağlıyor.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...