Gaziantepli zürafaya Kayserili gelin

Düzenleyen:
Gaziantepli zürafaya Kayserili gelin

YAŞAM Haberleri

Yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye’de ilk, Avrupa’da ikinci, dünyada dördüncü sırada yer alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 10 yaşındaki erkek zürafanın 6 senedir devam eden yalnızlığı nihayet sona erdi.

3 senedir Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinde yapılan eş bulma çalışmaları sonunda başarıya ulaştı ve zürafaya Kayseri’den 5 yaşında bir gelin getirildi. Zürafalar bir düğün gibi süslenen hayvanat bahçesinde “Al yazmalım” müziği eşliğinde buluştu. Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, “Hazırladığımız özel kafesle Selvi isimli zürafayı Gaziantep’e getirdik. 18 saat süren yolculuğu ayakta geçirmesi gerekiyordu. Aksi takdirde yani uzun süre oturduğunda zürafaların beynine kan gitmez. Onun için ayakta yolculuk etti” dedi. Zürafaların 4-5 ay boyunca yan yana hazırlanan barınaklarda tutulacağı, ancak ondan sonra aynı barınağı paylaşacağı açıklandı. GAZİANTEP İHA

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...