Araba sevdası telefona yenildi

Düzenleyen:
Araba sevdası telefona yenildi

YAŞAM Haberleri

Araba, daha birkaç yıl öncesine kadar Türk gençlerinin en fazla hayalini kurduğu 'şeylerden' biriydi. Ancak son yıllarda internet, sanal alem, sosyal medya derken, akıllı telefonlar çok daha önemli hale geldi ve hatta 'araba sevdasının' bile önüne geçti.

CANAN ERASLAN - Recaizade Mahmut Ekrem'in 'Araba Sevdası' adlı romanı, Türk edebiyatının klasiklerinden biri. Burada bir gencin sevdiğini etkilemek için aldığı araba, bu araba ve bakımına yaptığı ödemeler sebebiyle düştüğü durum ve maddi manevi yıkımı anlatır... Araba, daha birkaç yıl öncesine kadar Türk gençlerinin en fazla hayalini kurduğu 'şeylerden' biriydi. Ancak son yıllarda internet, sanal alem, sosyal medya derken, akıllı telefonlar çok daha önemli hale geldi ve hatta 'araba sevdasının' bile önüne geçti. Gençler şimdi "Satın alması, bakımı, benzini, sigortası, lastiği, otoparkıyla uğraşacağıma kiralarım, daha iyi" diyerek araba alma hayallerinden vazgeçti. KPMG'nin araştırmasına göre, 5-10 yıl önce 18-25 yaş grubundaki ehliyetli gençlerin yüzde 64'ü otomobil sahibi olmak isterken bu oran yüzde 46'ya gerilemiş durumda. Şimdi gençlerin yüzde 75'inin 'olmazsa olmazı' akıllı telefonlar oldu.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...