Türkiye’nin mozaikleri dünyayı fethediyor

Düzenleyen:
Türkiye’nin mozaikleri dünyayı fethediyor

Ekonomi Haberleri

Anadolu’daki kültürel zenginliğin önemli göstergeleri arasında yer alan mozaikler, ‘Mozaik Yolu Projesi’ kapsamında dünyaya tanıtılıyor

Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu (T-ONE) Derneği tarafından yürütülen Mozaik Yolu Projesi’nin yeni durağı İtalya’nın Venedik kentindeki Peggy Guggenheim Collection Modern Sanat Müzesi oldu. Çikolata ve çikolatalı ürünler alanında faaliyet gösteren Gaziantep merkezli Şölen’in ana sponsorluğunda düzenlenen etkinliğe Şölen CEO’su Elif Çoban, T-ONE Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve İtalya kültür ve sanat dünyasından davetliler katıldı. Proje, M.Ö 4. binden günümüze kadar sayısız uygarlıkların, kültürlerin, inançların izlerini taşıyan Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa bölgelerinde, son yüzyılda yapılan kazı çalışmaları sonucu gün yüzüne çıkarılan sayısız mozaik eserin bilinirliklerinin artması ve dünya çapında tanınmasını hedefliyor. Şölen’in bundan 27 sene önce Gaziantep’te doğan ve bugün markalarının başarısı Türkiye’nin sınırlarını aşmış bir firma olduğunu söyleyen Elif Çoban, “Türkiye’den kazandığımızı yine bu topraklarda yatırım için kullanıyoruz. Doğduğumuz ve üretim üssümüz olan bu toprakların altın kadar değerli zenginliklerinin dünyada tanıtılmasını sağlayacak bu projeyi çok önemsiyoruz” dedi. 2015 yılı verilerine göre Türkiye’de en fazla ihracat yapan şirketler arasında 66’ncı sırada olduklarını hatırlatan Elif Çoban, “Bugün 200’ün üzerinde ürün çeşidini 100’ü aşkın ülkeye ihraç ediyoruz. Mozaik Yolu Projesi’nin yurtdışı odaklı olması bizi çok heyecanlandırdı. Bir ülkenin kültürel zenginliğinin bilinmesi, tanınması marka değerini doğrudan etkiliyor” dedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...