Abbas'ın yerine Dahlan

Düzenleyen:
Abbas'ın yerine Dahlan

DÜNYA Haberleri

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın devrilmesi için Ürdün, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yeni bir plan hazırladığı ortaya çıktı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün ve Mısır 82 yaşına gelen Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Mahmud Abbas'ı devirmek için düğmeye bastı. Abbas'ın devrilmesi için Ürdün, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin yeni bir plan hazırladığı ortaya çıktı. Middle East Eye'de yer alan bir habere göre, son dönemde Ürdün ve Mısır'dan bağımsız politikalar izleyen Abbas'ın devrilmeye çalışıldığı ve yerine Muhammed Dahlan'ın getirileceği iddia edildi. Dahlan'ın liderliği için BAE'nin İsrail ile görüştüğü de yaptığı öne sürüldü. Abbas'ı devirme planın başlıca mimarlarından birisi olarak, Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid gösterildi. İddiaya göre Zayid, Abbas konusundaki ihtilaflarının Ürdün-BAE ilişkilerini zedelediğini Amman'a iletti. BAE'nin geçtiğimiz günlerde Abbas'ın tutuklanmasını ve Ürdün'e girişinin yasaklanmasını talep ettiği ileri sürüldü. Dahlan, Filistin'de Hamas karşıtı olarak biliniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...