‘Saray’ın atları böyle yetişiyor, ordumuzun gözbebekleri

Düzenleyen:
‘Saray’ın  atları böyle yetişiyor, ordumuzun gözbebekleri

GÜNDEM Haberleri

Gemlik’teki At Üretim ve Eğitim Komutanlığı’nda eğitilen cins atlar, yabancı devlet adamlarını karşılama törenlerinde de boy gösteriyor.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bünyesinde görev yapan ve yabancı devlet adamlarını karşılama törenlerinde disiplinleri ve ihtişamlı cüsseleriyle boy gösteren Gemlik ve Friesiyan cinsi atlar, Marmara sahillerinde fizik ve kondisyon eğitimi verilerek yetiştiriliyor. Gemlik’teki At Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı’nda âdeta acemi birliği eğitimine tabi tutulan, temel itaat eğitimlerini başarıyla tamamlayan Gemlik atları, Ankara’daki Atlı Spor Eğitim Merkez Komutanlığı’na (ASEM) gönderiliyor. Birlik içerisinde 30 Ağustos, 29 Ekim ve 9 Eylül gibi ulusal bayramlara katılan atlar, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı bünyesindeki birlikte görev yapıyor. Aynı zamanda Türkiye Binicilik Federasyonu’nun düzenlediği binicilik yarışmalarının tamamına katılan Gemlik atları, uluslararası yarışma organizasyonlarında da Türkiye’yi temsil ediyor. At Eğitim Bölüğü Komutanı Yüzbaşı Mehmet Köse, 2001 yılından itibaren Gemlik ırkı atın üretimine de başladıklarını, 2002 yılında da bunun için Türk Patent Enstitüsü’nden coğrafi işaret belgesi alarak Gemlik ırkını tescillediklerini söyledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...