Binali Yıldırım'dan Almanya'ya: Katliamlara susanlar Ermeni hamisi oldu

Düzenleyen:
Binali Yıldırım'dan Almanya'ya: Katliamlara susanlar Ermeni hamisi oldu

POLİTİKA Haberleri

Almanya’nın sözde soykırım kararını değerlendiren Yıldırım, “Kim ne yaparsa yapsın bu karar, Almanya ile Türkiye ilişkilerini zedelemiştir. Ümit ederim ki yanlıştan kısa sürede dönülür” dedi.

Başbakan sıfatıyla memleketi Erzincan’a ilk defa ayak basan Binali Yıldırım,1915 hadiselerini ‘soykırım’ olarak niteleyen Alman parlamentosuna sert eleştiriler yöneltti. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 188 projenin toplu açılış töreninde hemşehrilerine hitap eden Başbakan Yıldırım, ‘terörle mücadelede kararlılık’  ve ‘başkanlık’ mesajları da verdi. Yıldırım konuşmasında özetle şunları söyledi:
“Kimin dost, kimin dost olmadığını bugünlerde çok iyi görüyoruz. Evvelki gün Almaya parlamentosu bir yalana imza attı. O yalan 100 yıl önce Birinci Dünya savaşı şartlarında her ülkede yaşanan bir göç olayını, bugün önümüze soykırım diye getirmeye çalışmaktır. Eski defterleri açarsak -herkes şunu iyi bilsin ki-  en az hesabı olan ülkenin, Türkiye olduğu görülecektir. Daha dün Avrupa’nın göbeğinde 10 binlerce Boşnak kardeşimizi katledenler karşısında ağzını açmayanlar, Hocalı katliamında Azeri kardeşlerimizi bir gecede yok edenler bu gün Ermenilerin hamiliğine soyunmuşlar. Kim ne yaparsa yapsın bu karar, Almanya ile Türkiye ilişkilerini zedelemiştir. Ümit ederim ki yanlıştan kısa süreden dönülür.”

YOLLARI BÖLERİZ...
Belki gençlerimiz Türkiye’de 2000- 2001’de neler olduğunu hatırlamaya bilirler, Anne ve babalarınız çok iyi biliyor. Bir günde krizlerle Türkiye’nin fakirleştiğini, parasının pul olduğunu, dükkanlarda siftah yapılmadığını, yazar kasaların havada uçuştuğunu, milletin moral olarak ekonomik olarak tamamen çöktüğünü. İşte o şartlarda Afyon’dan yükselen ses vardı. O ses memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve arkadaşlarının sesiydi. O ses Türkiye’nin aydınlık yarınlarına gidecek yolun haberini veren sesti. Allah’a şükür 14 yıl boyunca hem çalıştık memleketimizi kimseye muhtaç etmedik, ekonomisini geliştirdik, yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz vatanı böldürtmeyiz. Aziz milletime layık olmaktan başka hiçbir davam yoktur. Bu can, bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkartmaya, bu milletin başına bela olan terörü yok etmeye Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle azmettik, yemin ettik.”

ANAYASA İŞ GÖRMÜYOR
Şimdi diyoruz ki artık Türkiye’nin yeni bir anayasası olsun. Darbeler kalıntısı bu anayasa Türkiye’nin işini görmüyor. Yeni anayasada başkanlık sistemini getirelim, partili cumhurbaşkanı sistemini getirelim. Artık bu çelişkiyi kafa karışıklığını ortadan kaldıralım.” 
Akşam da STK temsilcileriyle bir araya gelen Yıldırım, “Bizim bir de paralel terörümüz var” diyerek, örgütün devletin imkanları ile devlete kumpas kurduğunu söyledi. Yıldırım, “Hiç şüpheniz olmasın, kaçtıkları yere kadar kovalayacağız” dedi.
Binali Yıldırım'dan Almanya'ya: Katliamlara susanlar Ermeni hamisi oldu
HEMŞEHRİLERİ BAĞRINA BASTI
Torunları karşıladı

Başbakan Binali Yıldırım’a, memleketi Erzincan’da dün sevgi seli yaşandı. “ANA” uçağı ile memleketi Erzincan’a gelen Binali Yıldırım ile eşi Semiha Yıldırım’ı, uçaktan inişi sırasında torunları karşıladı. İniş esnasında mehteran ekibi tarafından ‘Ceddin Dede’ marşı çalındı. Havalimanı çıkışında toplanan binlerce kişi Başbakanlık otobüsünün önünü keserek Binali Yıldırım’a tezahürat ve sevgi gösterisinde bulundu. Başbakan Yıldırım’a şehir merkezine gidişi sırasında yoğun ilgi gösteren hemşehrileri, konfeti patlattı, meşaleler yaktı. Havalimanından Valiliğe geçen Başbakan Binali Yıldırım, 3’ncü Ordu Komutanlığı da ziyaret etti. Yıldırım, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını da gerçekleştirdi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...