Erdoğan'dan Avrupa'ya: Delikanlı olun ciğerimi yiyin!

Düzenleyen:
Erdoğan'dan Avrupa'ya: Delikanlı olun ciğerimi yiyin!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı: Karşımıza Ermenileri, terör örgütlerini, medya görünümlü propaganda makinelerinizi sürmeyin. Doğduğum, büyüdüğüm yer Kasımpaşa’da dedikleri gibi; delikanlı olun, ciğerimi yiyin.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM 23. Olağan Genel Kurulu ve İhracat Şampiyonları ödül törenindeki konuşmasında Alman Parlamentosunun sözde soykırım kararını sert dille eleştirdi. Erdoğan özetle şunları kaydetti: Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması, hukukçuların tabiriyle söylüyorum hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost’u yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamı’nı önce bir gözden geçirsinler. Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini gayet iyi biliyorum. 

ARŞİV AÇMAYA YÜREĞİNİZ YETMEZ
Bu konuda pek çok ülkenin sicili çok karanlık ve kanlıdır. 2. Dünya Savaşı sırasında Almanya’nın uyguladığı soykırımdan kaçanların bir kısmını biz misafir ettik. Ey Alman parlamentosu, bunlardan haberiniz var mı? Özellikle son 150 yıldır ülkemizin dört bir yanında yaşanan zulümlerden kaçanların milyonlarcası ülkemizde hayatlarını sürdürüyor. Bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir meselemiz yoktur. 
(Cem Özdemir’i kastederek) Eğer bu meseleyi gündeme getirenlerin amacı, ki o anlamaz o işlerden, çıkmış Alman Parlamentosu’na böyle bir metni gönderiyor. Acaba hangi arşive girdin? Tayyip Erdoğan’a küfür etmek sana bir şey kazandırmaz. Fakat ben koskoca bir Alman Parlamentosu’nun bunların arkasına takılmasına hayret ediyorum. Ey Alman siyasileri; biz bütün arşivlerimizi açtık. Varsa sizin arşivleriniz siz de açın. Ama buna yüreğiniz yetmez. Çünkü böyle bir şeye girdiğiniz anda nasıl rezil olacağınızı biliyorsunuz. 

KARIN AĞRILARI VAR
Almanya’nın Türkiye için böyle bir karar almasının gerisindeki karın ağrısı, elbette başka. Onu da biliyoruz. Buradan Almanya’ya ve tüm Avrupa’ya şu mesajı vermek istiyorum: Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetli bir şekilde çözüme kavuştururuz ya da Türkiye, Avrupa’nın sorunlarının önünde bir set olmaktan çıkar, sizi dertlerinizle baş başa bırakırız.
Erdoğan'dan Avrupa'ya: Delikanlı olun ciğerimi yiyin!
Şampiyonlara ödülü Erdoğan verdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de en fazla ihracat yapan ilk 10 firma olan; Ford, Tüpraş, Oyak-Renault, Kibar Dış Ticaret, Vestel, Tofaş, Arçelik, Toyota, Bosch ve TGS Dış Ticaret şirketlerine plaketlerini verdi. İlk 10 şirketin 4’ü Koç Topluluğu Şirketleri’nden oluştu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümetten, 2023 hedefi için 10 başlıkta yardım istedi. Bu talepler arasında; büyümeye destek verecek inovatif girişimci modeli, kayıt dışı ile mücadele, ihracat teşvikleri, AB ile Gümrük Birliği anlaşmasında güncelleme, uygun maliyetli finansman, ihracatçıya yeşil pasaport, sanayi 4.0 devrimi, yeni anayasa ve terörle mücadele gibi maddeler yer aldı. Büyükekşi, “Ateş çemberinin tam ortasında olmamıza rağmen miktar olarak daha fazla mal satıyoruz” dedi.
Erdoğan'dan Avrupa'ya: Delikanlı olun ciğerimi yiyin!
GÖKTAŞ’A 31 YIL SONRA DİPLOMA
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi diplomasını 31 yıl sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı. Göktaş, üniversiteden 1985'te mezun olmuştu.

CEM ÖZDEMİR’E SERT ÇIKTI: Ben o Türk’e Türk diyemem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Medipol Üniversitesi mezuniyet törenindeki konuşmasında Alman parlamentosunda soykırım tasarısını hazırlayan ve onaylayan Cem Özdemir için “Ben o Türk’e Türk diyemem. Damarlarında Türk kanı dolaşan bir insan kalkıp da bu milleti soykırımla suçlayamaz” ifadelerini kullandı.

OKUDUĞUM OKUL ORTADA
Erdoğan daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2015- 2016 Akademik Yılı Mezuniyet Törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, “diploması yok” iddialarına şöyle cevap verdi: Bugünlerde birileri yine şahsımla alakalı olarak 'diploması vardı, yoktu' diye bir tartışma başlattı. Kayıt olduğum, okuduğum ve mezun olduğum okul ortada, sınıf arkadaşlarım ortada. Ayrıca üniversite yönetimi resmi açıklamayı yaptı. Tüm bunlara rağmen birileri hâlâ ısrarla bu meseleyi köpürtmeye devam ediyor. Ne yaparsanız yapın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserle ortadayız.

Merkel dürüst davranmadı
“Eğer dürüst olsaydın oylamaya katılır ikinci ret oyunu da sen verirdin. O zaman ben de seni alkışlardım...”
Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı Angela Merkel’i de sert sözlerle eleştirerek sözünün arkasında durmadığını, dürüst davranmadığını söyledi. İşte Erdoğan’ın o sözleri: 3-4 gün önce diyor ki, 'Elimden geleni yapacağım.' Senin elinden gelen parlamentoda oylamaya katılmamak mı? Eğer dürüst bir davranışın olsa katılırdın, ikinci ret oyunu sen verirdin. Ben de seni alkışlardım. Siz grubunuza niye sahip çıkmadınız. Kendisine söyledim. Tarihimizle hep övündük. Tarihimizin sorgulanmasını Alman parlamentosuna bırakacak kadar aşağılık değiliz. 
Türkiye’den kendilerini rahatlatacak çok ciddi taleplerde bulunanların bunun karşılığında külfet paylaşımı bir yana bize yeni külfetler yüklemeye çalışmalarından artık usandık. Kardeşlerim yok öyle yağma. Önümüzdeki takvim ortada. Ya bu meseleyi adaletli bir çözüme kavuşturacağız ya da biz kendi yolumuzu kendimiz tayin edeceğiz. Bizim istediğimiz sadece Türkiye’ye karşı adaletli davranılması. Karşımıza Ermenileri sürmeyin, terör örgütlerini sürmeyin, STK görünümlü operasyon birimlerinizi, medya görünümlü propaganda makinelerinizi sürmeyin. Yani siyasi, ekonomik ve medyatik bel altı vuruşlar yapmayın. Bakınız biz, bu kadar açık, şeffaf, net konuşuyoruz. Öyle de davranıyoruz. Siz de öyle yapın. Doğduğum büyüdüğüm yer Kasımpaşa’da dedikleri gibi; delikanlı olun, ciğerimi yiyin. Bizim anlayışımız budur.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...