Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Esenler Ramazan'a hazır, hesaplar Başkan'dan

Düzenleyen:
Esenler Ramazan'a hazır, hesaplar Başkan'dan

YAŞAM Haberleri

Ramazan için tüm hazırlıklarını tamamlayan Esenler Belediyesi’nin, sosyal ve birbirinden renkli projeleri, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından tanıtıldı.

Fatih Bilgi İSTANBUL - Yapılacak çalışmaların 3 temel başlıkta özetlenebileceğini söyleyen Başkan Göksu, "Bu mübarek ayda Ramazan'ın ruhunu şehre üflemek, şehrin sosyal katılımını sağlamak ve şehri yönetenleri şehirliyle buluşturmayı amaçlıyoruz. 'Vakit Kardeşlik Vakti'ni seçmemizin sebebi de bu. Ramazan sonunda 150 bin kişiye iftar vermiş olacağız" dedi.

EVLERE SERVİS
Herhangi bir sebeple iftar sofrası hazırlayamayanlar için başlattıkları “Alo İftar” hattının bu sene de hizmette olacağını söyleyen Göksu, "Eve Teslim İftar" projesiyle yoksul ailelere iftar ve sahurda 4 çeşit yemek verileceğini söyledi. Belediye, iki yeni proje daha başlatacak. "İftarınız İkramımızdır" sloganıyla Esenler’de önceden tespit edilecek lokantalarda o akşam yenilen iftarlar, Başkan Göksu tarafından ikram edilecek. Ayrıca,  Askıda İftar projesi ile 11 camide belediye ve hayırseverlerin karşılayacağı kumanyalar ile o mahallede gözden kaçmış ihtiyaç sahipleri varsa onlar iftar yapabilecek.  

İLK İFTAR ÇOCUKLARLA
Göksu şöyle devam etti: "Geleneksel hale gelen 'Çocuk İftarı'mızda hayatlarından ilk defa oruç tutan evlatlarımıza ramazanın ilk günü, dünyanın ilk Çocuk Sokağı'nda iftar vereceğiz. Ayrıca, 16 mahallede gerçekleştireceğimiz komşu iftarlarında sofralar, tüm komşuların getirdikleri aşlarla bereketlenecek. Bunun yanında Dörtyol Meydanı'ndaki derneklerin bulunduğu alanda, her gece bir yöremizin lezzetleriyle Esenler'de hemşehrimizle sahur yaparak kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Ramazan gecelerinde bir manevi iklim oluşturmak için toplumumuza rehberlik etmiş olan gönül sultanları Anadolu'yu Mayalayanlar programında misafir edilecek. 29 gün boyunca Hacivat-Karagöz Karavanı, her akşam farklı bir yerde duracak ve çocukları eğlendirecek" dedi 

KÂBE İMAMI GELECEK
Kadir Gecesi'nde yüz binlerce gönül, Dörtyol Meydanı'nda bir kez daha bir araya gelecek ve duada buluşacak. Kadir Gecesi'nde Kâbe İmamı'nın da Esenler'de olacağını açıklayan Başkan Göksu, Ramazan ayında ayrıca İstanbul’un manevi noktalarını gezmek isteyenler için de manevi ziyaretler düzenlediklerini söyledi.  

EDİM KART YÜZ GÜLDÜRÜYOR
İhtiyaç sahiplerinin Esenler Belediyesi Dayanışma ve İyileştirme Merkezi (EDİM)’den Ramazan erzaklarını temin edebileceklerini hatırlatan Göksu, “Bu Ramazan da, yoksullarımız, kendilerine verilen EDİM Kart ile EDİM’den iftarlık ve bayramlık malzemelerini alabilecek” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...