Aziz Yıldırım'ın Pereira kararı

Düzenleyen:
Aziz Yıldırım'ın Pereira kararı

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin Olağan Mali Kurulu'nda konuşan Başkan Aziz Yıldırım, ''Pereira ile iki defa konuştuk ve kendisiyle devam edeceğimizi söyledik'' ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Aziz Yıldırım önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, gönderileceği haberleri günden güne yayılan Portekizli teknik adam Vitor Pereira'nın geleceği hakkında önemli bilgiler verdi.

"PEREIRA İLE DEVAM EDECEĞİZ"

1 sene daha sözleşmesi olan Teknik Direktör Vitor Pereira ile gelecek sezon da yola devam edeceklerini vurgulayan Yıldırım, "UEFA kurallarına uyarak transferler yapacağız ya da içerideki oyuncularımıza yüksek bonservis verirlerse transfer yapacağız. Pereira ile iki defa konuştuk ve kendisiyle devam edeceğimizi söyledik. Kendisi de transfer listesini verdi. Harcamak üzere 10 milyon Euro bütçemiz var. Yeni kaynak oluşturabilirsek yaparız. Gerektiği kadar kaynak oluşturacağız. Benden sonrakilere cezalı bir Fenerbahçe bırakmak istemiyorum" dedi.

"UEFA İLE 2015-2016 SEZONU İÇİN 30 MİLYON EURO DİYE ANLAŞMA YAPTIK"

Kulübe 1998 yılında başkan olduğunda 16 milyon Euro bütçenin olduğunu vurgulayan Başkan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bugün 200 milyon Doları aşan bir bütçemiz var. Borçalanmadan büyüyemezsiniz, doğrudur. Borçlandık. Fenerbahçe başından 2011 yılında geçen kumpas operasyonlarına rağmen dimdik ayakta durdu. Finansal kriterlerle ilgili UEFA ile görüşmeler yaptık. Diğer kulüpler gibi UEFA'yla bazı anlaşmalar yaptık. Kulüpler batmaz, kulüpler büyüktür. Bu yıl UEFA ile 2015-2016 sezonu için en fazla eksiğimiz 30 milyon Euro olacak diye anlaşma yaptık. Bunu 22-23 milyon Euro ile kapatarak gelir-gider tablosunu tutturduk. 2016-2017'de 20 milyon Euro gelir-gider olacak. 2017-2018'de 10 milyon Euro, daha sonra bu tablo sıfır olacak. Bu tutarları geçersek sezonlar için sırasıyla 2, 2 ve 1.5 milyon Euro ceza ödeyeceğiz. Yıl sonu zararı da 2015-2016'da 50 milyon Euro, önümüzdeki sezon 30 milyon Euro, 2017-2018'de 20 milyon Euro'nun üzerine çıkarsa o zaman finansal kontrole sevk edilip Avrupa kupalarına katılmama cezası alacağız. İkincisi, bonservis giderleri kadar gelirlerin olması lazım. Yani, oyuncu satarsanız alabilirsiniz. Aksi halde alamazsınız. ya da bu artı eksi para içinde kalarak icraat yapabilirsiniz. Personel maliyeti, bonservis gideri hariç gelirlerin yüzde 60'unu karşılayacak. Geçen yılki bütçemizi kabul ettirdik. Yani 85 milyon Euro'nun içinde kalarak her şeyi yapabiliriz. Transferleri bu bütçelerin içinde kalarak yapacağız. UEFA'dan ceza alacak pozisyona getirtti, dedirtmem. Transfer beklentileri aşırı olmasın."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...