Tarihi Karatepe kül oldu

Tarihi Karatepe kül oldu

YAŞAM Haberleri

Ankara’nın Polatlı ilçesindeki tarihi Karatepe'de çıkan yangında yaklaşık 20 dönümlük ağaçlık alan kül oldu.

Edinilen bilgilere göre, Sakarya Meydan Muharebesi yıllarında Yunanlıların geçemediği Karatepe'de bulunan ağaçlık alanda henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Yangını fark eden vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi intikal etti. İtfaiye erleri, engebeli ve taşlık arazide çıkan yangına güçlükle müdahale etti. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyen yangına itfaiye erlerinin yanı sıra vatandaşlar da müdahalede bulundu. Yaklaşık 20 dönüm arazinin kül olduğu yangın, vatandaşların korku dolu bakışları arasında 1 buçuk saatte kontrol altına alındı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. 

KARATEPE'NİN TARİHİ ÖNEMİ

Polatlı merkezinin 5 km güneyinde yer alan Karatepe, coğrafi konumundan dolayı bin 400’lü yıllarda kale olarak kullanılıyordu. Sakarya Meydan Muharebesi sırasında 7 kez el değiştiren tarihi tepe 13 Eylül 1921 tarihinde kesin olarak Yunan işgalinden kurtarıldı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...