Vurgunu ‘Şirinler’ sistemiyle yaptılar

Düzenleyen:
Vurgunu ‘Şirinler’ sistemiyle yaptılar

GÜNDEM Haberleri

FETÖ, 5 bin kişilik ‘himmet’ ordusu kurmuş. Paralar, 37 Gülenci kuruluşa aktarılmış. Havaleler, dikkat çekmesin diye küçük parçalar hâlinde yapılmış

Ebru Karatosun ANKARA 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ / PDY soruşturmasında yeni bilgilere ulaşıldı. Başsavcılığın talimatıyla Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi (KOM) tarafından hazırlanan raporda, örgütün “himmet” ayağıyla ilgili önemli tespitler yer aldı. Buna göre; örgüte bağlı iş adamları, esnaf ve memurlardan oluşan üyelerin topladığı paralar “himmet” ve “bağış” adı altında “abilere” teslim edilmiş.  Söz konusu paraların “abilerce” Bank Asya aracılığıyla, kara para aklama yolu olan “Şirinler yöntemiyle” transfer ettikleri kaydedildi. Dikkat çekmemek için küçük meblağlara bölünerek aktarılan paraların, başta ABD ve Kanada olmak üzere yurt dışında dernek ve eğitim kuruluşu gibi FETÖ adına faaliyet gösteren 37 Gülenci kuruluşa gönderildiği belirlendi. Ancak raporda gönderilen bu paraların havalesinde usulsüzlük olduğu kaydedildi.
HAVALELER KİMLİKSİZ
Raporda, başta Bank Asya’nın Ankara Çukurambar Şubesi ile 81 ildeki diğer şubelerinde yapılan para havalelerinde “kimlik alınmadan” işlem yürütüldüğü vurgulandı. Havalede normal şartlarda parayı transfer eden kişinin kimlik nu-marası ve bilgilerinin kullanılması gerekirken, “himmet” paralarının transferinde sadece isim ve soy ismi üzerinden işlem yapıldığı ifade edildi. Örgütün, “himmet” transferine katılanları bu yöntemle gizleyerek, deşifre olmasını engellemeye çalıştığı belirtildi.  Raporlar üzerinden çalışma yapan başsavcılık 81 ildeki şüphelileri belirleyerek dosyalarını ayırdı. Ankara ve İstanbul’daki dosyalarda yer alan kişi sayısının 2 bin civarında olduğu belirlenirken diğer 79 ile gönderilen soruşturma dosyalarında ise 3 bine yakın şüpheli isminin yer aldığı belirlendi. Bu kişiler arasında örgüt “abilerinin” yanı sıra mütevelli heyetinde yer alan isimlerin de bulunduğu öğrenildi.  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...