Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

Düzenleyen:
Ramazan ayının ilk teravih namazı kılındı

YAŞAM Haberleri

Onbir ayın sultanı olan Ramazan ayı bu gece kılınan ilk teravih namazıyla başladı.

İlk teravih namazında vatandaşlar camilere akın etti. Ankara Ankaralılar Ramazan ayını ilk teravih namazı için camilere akın etti.

Başkent’te 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Ankaralılar teravih namazı için Hacı Bayram-ı Veli Camii, Kocatepe Camii gibi Ankara’nın büyük camilerini tercih etti. İlk teravih namazı için Ulus’ta bulunan Hacı Bayram-ı Veli Camii’ni tercih eden Ankaralılar, Ramazan ayına ulaşmanın verdiği coşkuyu yaşadıklarını, Ramazan ayının ilk teravih namazını kılacak olmanın verdiği heyecanı yaşadıklarını dile getirdi.

Namaz için özellikle Hacı Bayram- ı Veli Camii’ni tercih ettiklerini dile getiren vatandaşlar, Hacı Bayram- Veli Camii’nin ayrı bir manevi havası olduğunu söyledi.

Namaz öncesinde Hacı Bayram-ı Veli’nin türbesini ziyaret ederek burada dua eden vatandaşlar, ardından camiye geçerek teravih namazını kıldı.

İSTANBUL'DA VATANDAŞLAR CAMİLERE AKIN ETTİ

İstanbul İstanbul'da vatandaşlar, ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti.

Sultanahmet, Süleymaniye ve Eyüp Sultan başta olmak üzere kentteki camilere gelen vatandaşlar, ilk teravih namazıyla ramazanın coşkusunu yaşadı. Camileri dolduran kadın-erkek, genç-yaşlı çok sayıda kişi, namaz kılıp dua etti.

Kentte ilk teravih namazı için tercih edilen camilerin başında gelen Sultanahmet Camisi'ne, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Namaz öncesi vaaz veren Sultanahmet Camisi'nin emekli imamı Emrullah Hatipoğlu, ramazan ayının güzelliğini, faziletini ve bereketini anlattı.

Camiyi dolduran kalabalık, vaazın ardından yatsı ve teravih namazını eda etti. Sultanahmet Camisi’ne asılan ışıklı mahyalar da meydanı dolduran kalabalığın beğenisini topladı.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...