Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'PEGIDA'yı utanç olarak nitelendirdikten sonra tehditler arttı'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'PEGIDA'yı utanç olarak nitelendirdikten sonra tehditler arttı'

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, ağırlıklı olarak aşırı sağcıların sözlü hakaret ve tehditlerine maruz kaldığını, özellikle aşırı sağcı PEGIDA hareketiyle ilgili açıklamasından sonra bu tehditlerin arttığını belirtti.

Bakan Maas, haftalık yayınlanan Alman "Bild am Sonntag" gazetesine verdiği röportajda, aşırı sağcıların kendisine ne zaman saldırmaya başladıkları sorusu üzerine "Bakanlara yönelik olağan hakaretler her zaman vardır. PEGIDA'yı 'Almanya için utanç' olarak nitelendirmemden sonra bunlar büyük ölçüde arttı. O günden beri sürekli bir şekilde artıyor" dedi.

Posta kutusuna mermi

Bu saldırılardan en kötüsünün ne olduğu sorusuna "Biri evimin posta kutusuna 9 milimetrelik mermi bıraktı" yanıtını veren Maas, sözlü saldırıların çoğunu görmezden geldiğini ancak somut tehdit durumlarının savcılığa iletildiğini kaydetti.

Her zaman tartışmaya açık olduğunu ancak aşırı sağcıların insanların endişelerinden faydalanarak halkı kışkırttığını ifade eden Maas, kendisine kimlerin saldırdığını bilip bilmediği sorusuna karşılık, "Her şeyden önce PEGIDA, AfD (Aşırı sağcı Almanya için Alternatif partisi), NPD (Almanya Ulusal Demokrat Partisi) ve sağ köşede her kim varsa. Bunlar, toplumun yabancı düşmanlığı ve ırkçılık yapan kesimi. Gerçi bunlar her zaman vardı ancak şimdi sosyal medya sayesinde görünür hale geldi" diye konuştu.

Sosyal medya üzerinden tehditler savuran kişilerin çoğunun gerçek isimlerini gizlemeye bile gerek duymadığını belirten Bakan Maas, NSU gibi aşırı sağcı, ırkçı bir terör örgütünün yeniden oluşturulması gibi büyük bir tehlike görüp görmediğinin sorulması üzerine "Sağcı grupların internet üzerinden çok iyi organize olduklarına dair belirgin ipuçları var. Ve bu da tehlikeli. Bunu ciddiye almalıyız. NSU gibi bir çılgınlığın yeniden yaşanmaması için her türlü çabayı harcamalıyız. Bu, devletin başarısızlığıydı" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...