Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Balkanlar'da ilk teravih namazı coşkusu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Balkanlar'da ilk teravih namazı coşkusu

DÜNYA Haberleri  / AA

Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti.

Ramazan ayının başlamasıyla Balkan ülkelerinde yaşayan Müslümanlar ilk teravih namazını kılmak için camileri doldurdu.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi teravih namazı için gelenlerle doldu. Müslümanlar, şehirdeki diğer camilere de akın etti.

Bosna Hersek'in kuzeybatısındaki Banja Luka'daki Müslümanlar da ilk teravih namazını, 7 Mayıs'ta eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla resmi olarak açılan tarihi Ferhadije Camisi'nde kıldı.

İlk teravih namazı, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinde 150 camide çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılındı. Müslümanlar başkent Belgrad'daki tek cami olan Bayraklı'yı da doldurdu.

Balkanların en küçük ülkesi Karadağ'da Ramazan ayının ilk teravih namazı başta başkent Podgorica'da olmak üzere farklı şehirlerde bulunan 130 ayrı camide kılındı. Başkentteki Osmanagic ve Starodoganjske camilerinin minareleri kandillerle aydınlatıldı.

Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'deki tek cami Zagreb Camisi, ilk teravih namazını kılmak isteyen vatandaşlarla doldu.

Makedonyalı Müslümanlar ise ilk teravih namazı için başkent Üsküp'teki Mustafa Paşa Camisi'ne akın etti. Ramazan ayını coşkuyla karşılayan Üsküplüler, şehirdeki diğer camileri de doldurdu.

Ramazanı, ilk teravih namazıyla karşılayan Arnavutluk'taki Müslümanlar da başkent Tiran'daki Ethem Bey Camisi'ne geldi. Cami içinde yer bulamayan cemaatin bir kısmı, namazlarını cami avlusunda kılmak zorunda kaldı.

Kosovalı Müslümanlar ise başkent Priştine'deki Fatih Sultan Mehmet Camisi'ne akın etti. İlk teravih namazı heyecanı başkent dışında Prizren şehrinde de yaşandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...