ABD Başkanı Obama'dan Ramazan mesajı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD Başkanı Obama'dan Ramazan mesajı

DÜNYA Haberleri  / AA

​ABD Başkanı Barack Obama, bölücülük yapmak, dini özgürlükleri veya vatandaşlık haklarını sınırlamak isteyen seslere karşı Müslüman Amerikalılarla dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Obama, ramazan ayının başlaması dolayısıyla yayımladığı mesajda, ABD'nin, mültecilere ve sığınmacılara kapılarını açmayı sürdüreceğini kaydederek "Bizi bölen, inanç özgürlüğümüzü ve vatandaşlık haklarımızı kısıtlayan tüm görüşlere karşı Amerikalı Müslümanların yanındayım." ifadesini kullandı.

Müslümanların, ABD halkının çoğulculuğunu yansıttığına işaret eden Obama, şiddetten kaçarak sığınmacı konumuna düşen mazlumlar için ülkesinin daha fazlasını yapması gerektiğini vurguladı. Obama, "Dünya genelinde ve kendi arka bahçelerimizde çatışmalardan dolayı yerlerinden olan milyonlarca kişiyi unutamayız. Bu kutsal zaman, her insanoğlunun onurunu muhafaza etmek için ortak yükümlülüklerimizi hatırlatır" değerlendirmesinde bulundu.

Obama, ramazan ayında Beyaz Saray'ın kapılarını yine Müslüman vatandaşlara açmayı dört gözle beklediğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...