Japonya'da görevli ABD askerlerine içki yasağı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Japonya'da görevli ABD askerlerine içki yasağı

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD donanması, Japonya'daki tüm personeline alkollü içki tüketimini geçici olarak yasakladı.

ABD Deniz Kuvvetleri 7. Filosu Japonya Bölge Komutanlığından yapılan açıklamada, ülkede bir denizci astsubayın alkollü araç kullandığı şüphesiyle gözaltına alınmasından sonra alkollü içki tüketiminin, üs içinde ve dışında ikinci bir emre kadar yasaklandığı belirtildi.

Açıklamada, çocuklarını okuldan almak ve ev ihtiyaçlarını gidermek gibi gerekli durumlar dışında personelin üs dışına çıkışlarına da kısıtlama getirildiği, "geçici yasağın" yetkililerin, tüm personelin sorumlu davranacağına kanaat getirecekleri ek bir eğitim sonrasına kadar süreceği ifade edildi.

Japonya'nın Okinava eyaletinde 21 yaşındaki deniz astsubayı Aimee Mejia, cumartesi günü karıştığı trafik kazasından sonra gözaltına alınmıştı. Polis kaynaklarına göre Mejia, ters yönde araç kullanırken iki araca çarparak iki kişinin yaralanmasına yol açtı.

Japon NHK haber ajansı, Amerikalı astsubayın kaza anında, yasal sınırın altı katı alkollü olduğunu duyurdu.

Olayın hafife alınacak bir durum olmadığını vurgulayan ABD'nin Japonya'daki Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Matthew Carter, "Japon halkıyla yıllara dayanan bir bağa sahibiz. Her personelimizin, davranışlarının bu köklü bağa ve ABD-Japonya ilişkilerine olan etkisini çok iyi anlaması gerekiyor." diye konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...