Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Google'ın sürücüsüz aracı korna da çalacak

Düzenleyen:
Google'ın sürücüsüz aracı korna da çalacak

TEKNOLOJİ Haberleri

Google, sürücüsüz otomobillerine şimdi de korna çalmayı öğretiyor.

Otonom araç konseptiyle ilgili neredeyse her ay bir rapor paylaşan Google, Mayıs 2016 için yayınladığı raporunda kendi kendine gidebilen aracının korna da çalabileceğini açıkladı.

ÖNÜNE BİRİ ÇIKARSA KORNA ÇALACAK

Bu işlevin birçok alanda oldukça yardımcı olabileceğini belirten Google, dolayısıyla bu özelliğin otonom araçlarda da yer almasını planlıyor. Örneğin trafikteyken birisi arabanın yoluna çıkarsa ya da başka bir araba yanlış bir anda bu aracın önüne geçerse Google'ın otonom aracı kornaya basacak.

Google'ın sürücüsüz aracı korna da çalacak

ARAŞTIRMACILAR ÜSTÜNDE ÇALIŞIYOR

Araştırmacılar, aracın kornayı yanlış kullanmadığından emin olmak ve insan sürücülerin dikkatini dağıtmamak için ilk aşamada kornayı yalnızca aracın içinden duyulacak biçimde kullanmaya başladılar. Fakat daha da geliştirilen sistem sayesinde korna artık dışarıdan da duyulabiliyor. Buna göre, dostça bir uyarı için iki kısa korna sesi ve daha kötü durumlar için de uzun süreli bir korna sesi kullanılıyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...