Türkiye'den Kosova'da yaşayan bin 200 aileye ramazan paketi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Türkiye'den Kosova'da yaşayan bin 200 aileye ramazan paketi

DÜNYA Haberleri  / AA

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı, hayırseverlerin katkılarıyla hazırlanan ramazan kolilerini Kosova'da yaşayan bin 200 aileye dağıttı.

İHH ekipleri, ramazanda muhtaçlara destek olmak ve hayırseverlerin yardımlarını onlara ulaştırmak için dünyanın çeşitli ülkelerindeki çalışmalarını sürdürüyor.

Kosova'ya giden İHH ekibi, ilk günden itibaren Prizen ve Priştine şehirlerine bağlı köy ve kasabalarda yaşayan bin 200 fakir aileye ramazan kolisi dağıttı. İçinde 25 kilogram un, zeytin, zeytin yağı, pirinç, fasulye, şeker, reçel yumurta, peynir, makarna ve tuzun bulunduğu yardım kolilerini alan aileler, Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Türk ekiplerini karşısında gördüğü için dua eden Prizenli Zekiye Burca, "Türkiye'nin her yerinden gelen yardımlarla ramazan ayını bir başka türlü yaşıyoruz. Türk halkına şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Üç çocuk sahibi olan ve zor şartlarda yaşadıklarını belirten Becet Liboviç ise "Bizim gibi evsizleri unutmayan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Yardımların dağıtım organizasyonu için Kosova'da bulunan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, AA muhabirine yürüttükleri yardım faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Atalay, Prizren ve Rehoves’te 460, Mamuşa'da 240, Skenderay ve Priştina'da 500 olmak üzere toplam bin 200 aileye yardım ulaştırdıklarını söyledi.

Kosova'da fakirlere ramazan kolileri dağıtmanın yanı sıra buradaki yetimleri de unutmadıklarını belirten Atalay, "Sadece Kosova değil, İHH dünya genelinde bir seferberlik yürütüyor. 2016 yılı ramazan ayında yurt dışında 105 ülkede 110 bin 228 aileye, yurt içinde 81 ilde 40 bin 400 aileye gıda ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalara ramazanın birinci gününde başladık. Bunu ilk hafta içinde bitirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.

Atalay, ramazan vesilesiyle fakir fukarayla birlikte iftar etmeyi de planladıklarını ifade ederek, "Bu kapsamda Türkiye'de 42 bin kişi ile iftarda buluşacağız. Yurt içinde de değişik ülkelere giden gönüllerimiz 80 bin kişi ile iftarda bir araya gelecek. Bu buluşmalar, kardeşlik ve dostluğun artırılması amacıyla yapılıyor." dedi.

Ramazanda yetimleri de unutmadıklarını vurgulayan Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

"İslam dünyasında ramazanın 15'i 'Dünya Yetim Günü' olarak kabul edildi. Bu sene ramazanın 17'sinde cuma hutbelerinde konu yetimler olacak. Biz de İHH olarak İstanbul'da 20 Haziran'da Fatih Mimar Sinan Stadyumunda 2 bin yetimle iftarımızı açacağız. Yetimler için 40 ülkeden 55 bin 974 yetimi Türkiye'de ise 34 bin 595 yetimi bayramda giydirmeyi hedefliyoruz."

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...