Süleymani hükümetin bilgisi dahilinde Irak'ta açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Süleymani hükümetin bilgisi dahilinde Irak'ta açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Irak Dışişleri Bakanı Caferi, İran Devrim Muhafızları komutanı Süleymani'nin Irak topraklarında, hükümetin bilgisi dahilinde askeri müsteşar olarak görev yaptığın açıkladı.

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, İran Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin, Irak topraklarında hükümetin bilgisi dahilinde askeri müsteşar olarak görev yaptığını söyledi.

Ürdün'ü ziyaret eden Caferi, Irak'ın Amman Büyükelçiliği'nde düzenlediği basın toplantısında, Irak'ta Enbar'a bağlı Felluce kentini terör örgütü DAEŞ'ten geri alma operasyonu sırasında İran Devrim Muhafızları Komutanı Süleymani'nin Şii milis güçlerden oluşan Haşdi Şabi liderleriyle operasyon merkezinde görünmesi hakkında çıkan haberlere değinerek, Süleymani'nin, Irak topraklarında hükümetin bilgisi dahilinde askeri müsteşar olarak görev yaptığını ifade ederek, "Bağdat, terör örgütü DAEŞ ile dünya ülkeleri yerine de savaşıyor. Irak topraklarında faaliyet gösteren bu örgütün militanları, yaklaşık 100 ülkeden geliyor." dedi.

Felluce'nin DAEŞ'ten kurtarılmasının gecikmesine dair Caferi, DAEŞ militanlarının sivilleri kalkan olarak kullandığını ve gecikmenin güvenlik güçlerinin sivillerin hayatını korumaya yönelik dikkatinden kaynaklandığını kaydetti.

Irak ordu güçleri, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri, 2014'ten bu yana terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde bulunan Enbar vilayetine bağlı Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.

Operasyon sırasında İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin Haşdi Şabi liderleriyle operasyon merkezinde görülmesi ülkede tartışma yaşatmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...