Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK’nın Ege yapılanması çökertildi

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
PKK’nın Ege yapılanması çökertildi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’ndeki jandarma karakoluna teröristler tarafından düzenlenen roketli saldırı sonrası MİT, jandarma ve polisin başlattığı soruşturma kapsamında, bölücü terör örgütü PKK’nın Ege Bölge yapılanması düzenlenen 198 operasyonlarla çökertildi.

Operasyonlar kapsamında, Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakolu’na düzenlenen saldırıyla ilgili 1 kişi MİT ve polisin koordineli çalışması sonucu yakalandı. Örgütün yine Kemalpaşa İlçesi’ndeki kırsal alandaki oluşturduğu 5 sığınak ortaya çıkartıldı, teröristlere yardım ve yataklık yaptığı belirlenen 9 kişi Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar operasyonuyla yakalandı.

Kemalpaşa İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na geçen 23 Şubat’ta teröristler tarafından roketli saldırı düzenlendi. Karakolun yanındaki binanın duvarına isabet eden roket küçük çaplı hasara yol açtı, ölen ya da yaralanan olmadı. Geçen 19 Mart’ta da Kemalpaşa İlçesi Karabel mevkiinde devriye görevi yapan jandarma ekiplerine uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Bu olayda da şans eseri ölen olmadı. Olaylarla ilgili başlatılan soruşturma sürerken, saldırılan terör örgütleri PKK/KCK ve HBDH (Halkların Birleşik Devrimci Hareketi) tarafından yapıldığı tespit edildi. Söz konusu terör örgütlerinin Ege Bölgesi’nde yeni bir yapılanmaya gittiği belirlendi.

KEMALPAŞA SALDIRILARI ÇÖZÜLDÜ

Bu süreçte Kemalpaşa’daki saldırılarla ilgili, polis ve MİT, İ.D. adlı PKK’lı teröristi yakaladı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlının Kemalpaşa’daki saldırıları gerçekleştirdiği saptandı. Soma İlçesi’nde geçen 28 Nisan’da devriye görevi yapan jandarma ekibine el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenleyen 2 terörist ise İzmir’de 6 Mayıs’ta polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

OPERASYONLAR DEVAM ETTİ

Teröristlerin yakalanmasının ardından özel oluşturulan ekipler bu kez de terör örgütlerinin sığınaklarının bulunduğu noktaları, ayrıca yardımda bulunan kişileri tespit etmeye yönelik operasyonlara başladı. Kemalpaşa İlçesi Vişneli Mahallesi’nin kırsalında yapılan aramalarda 5 sığınak bulundu. Sığınaklarda yaşam malzemeleri ele geçirildi. Teröristlerin eylemlerini düzenledikten sonra burada saklandıkları ortaya çıktı. Teknik ve fiziki takipler sürerken, bu süreçte Jandarma, Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando Bölük Komutanlığı’ndan oluşan birlikler toplam 198 operasyon düzenledi.

YARDIM EDENLER DE YAKALANDI

Terör örgütünün Ege Bölge yapılanmasına son darbe ise bugün Sabah saatlerinde, geçen 24 Şubat’ta Diyarbakır’ın Sur İlçesi’nde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kaçar adı verilen operasyonla vuruldu. Jandarmaya bağlı, asayiş, istihbarat, kaçakçılık ve organize, terör, komando, olay yeri inceleme, patlayıcı madde imha ve özel harekat birlikleriyle polis ekiplerinin de katılımıyla 6 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda terör örgütü üyelerine yardım ve yataklık yaptıkları ileri sürülen M.T., F.T., S.T., M.T., N.B. jandarma bölgesinde, S.T., M.A., M.S. ise polis bölgesinde yakalandı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, bu tabancaya ait 2 şarjör ile 43 mermi ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi. Güvenlik kaynakları, terör örgütlerinin Ege Bölgesi’nde ’Sözde açılım’ adı altında yeni bir yapılanmaya gitmeye çalıştıklarını ancak operasyonlarla bu yapılanmanın çökertildiğini kaydetti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...