Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov af kararını geri çekti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov af kararını geri çekti

DÜNYA Haberleri  / AA

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, ülkedeki siyasi krizin çözümüne katkı sağlamak amacıyla, haklarında daha önce hukuki işlem başlatılan siyasiler için çıkarılan af kararını geri çekti.

Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, ülkedeki siyasi krizin çözümüne katkı sağlamak amacıyla haklarında daha önce hukuki işlem başlatılan siyasiler için 12 Nisan'da çıkardığı af kararını tamamen geri çektiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada İvanov'un 10 gün önce aldığı ve 22 kişiyi kapsayan kısmi geri çekme kararı anımsatılarak, o günden bu yana kamuoyundaki açıklamalarına rağmen hiç kimsenin bu yönde bir başvuru yapmadığı ifade edildi. Bu 10 gün içerisinde, Cumhurbaşkanı'nın kararının ardından kutuplaşmış siyasi sahnede farklı yorumlara ve ucuz siyasi puan kazanma uğraşlarına tanık olunduğu kaydedilen açıklamada, "O zaman olduğu gibi şimdi de bu kararın Makedonya'daki siyasi krizden çıkış ve ulusal uzlaşıya katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu yüzden bugün 12 Nisan tarihinde aldığım diğer af kararlarının da iptaline karar verdim." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca "Dış tehditler ve güvenlik risklerinden doğacak zorluklar ile mücadele edebilecek işleyen kurumlarımız mevcut." ifadelerine yer verildi.

Af kararının açıklandığı 12 Nisan gecesinden itibaren neredeyse her gün başkent Üsküp'te toplanan göstericiler, affın geri çekilmesini ve Cumhurbaşkanı İvanov'un istifasını talep ediyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...