Cam patladı öndekiler öldü

Düzenleyen:
Cam patladı öndekiler  öldü

YAŞAM Haberleri

14 kişinin boğularak can verdiği kazada, ölenlerin ön koltuklarda oturanlar olduğu ve öğretmen Ahmet Cebeci’nin 3 kişinin hayatını kurtarmak için kendisini feda ettiği anlaşıldı

Osmaniye’deki tarihî yerleri gezdikten sonra Hatay’ın İskenderun İlçesi’ne dönen öğrenci, veli ve öğretmenleri taşıyan, midibüsün kanala uçması sonucu meydana gelen kazada ölen 7’si çocuk, 14 kişinin cenazeleri, gözyaşı ve feryatlar arasında toprağa verildi. 7 çocuğun dışında 5 anne, 1 öğretmen ile 1 sürücünün de öldüğü; 26 kişinin ise yaralandığı korkunç kazaya, ihmaller zincirinin yol açtığı ortaya çıktı. Hatay Valiliği yaptığı açıklamada, gezinin izinsiz düzenlendiğine dikkat çekti. Ayrıca midibüse kapasitesinin üzerinde yolcu alındığı da ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, feci olay sonrası ailelere taziye ziyaretinde bulundu. Hayatta kalanlardan kuyumcu İlyas Demirci, kaza sonrası yaşananları şöyle anlattı: “Çarpışmanın şiddetiyle midibüsün camı patladı. İçeriye hızla su doldu. Önce kızımı verdim yukarıya, oradaki köylüler sağ olsun yardım etmeye başladılar. Ondan sonra elimden geldiğince tüm herkesi çıkarmaya çalıştım. 4-5 insan çıkardım, sonra elimi attım benim oğlanın boynu geldi, oğlanı da aldım yukarıya. Artık sol omuzum rahatsızlandı mecbur yukarı çıktım. Sonra eşimi bekledim, 5 dakika sonra çıkarttılar. Kazada kurtulmamızın en önemli sebebi midibüsün en arka sırasında oturuyor olmamızdır. Zaten ölenlerin hepsi de ön koltukta olanlar.”
3 KİŞİYİ KURTARMIŞ 
Öte yandan kazada can veren sınıf öğretmeni Ahmet Cebeci’nin ölmeden önce 3 kişinin hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Görgü tanıkları olayı şöyle anlattı: “Cebeci, kazadan sağ kurtulduktan sonra midibüste bulunanları kurtarmak için suya daldı. Araçta sıkışanların 3’ünü kurtarmayı başardı. Tekrar suya girdi, ancak bir daha çıkamadı.” Ahmet Cebeci’nin aynı okulda birlikte görev yaptığı öğretmen eşi Seval Cebeci’nin de geziye katıldığı ve diğer midibüste olduğu belirtildi. Kazada can veren öğretmenin okulunda da acı vardı. Öğrenciler öğretmenleri için, ‘Sen çok iyi bir öğretmendin, hem de çok iyi’ cümlelerinin yer aldığı bir şiir yazdılar. Öte yandan İskenderun 5 Temmuz İlkokulu, kaza sebebiyle tatil edildi. 14 kişinin hayatını kaybettiği ve facianın güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde, su kanalına düşen midibüsün yavaşça battığı görülüyor. 

Cam patladı öndekiler  öldü

GERİYE FOTOĞRAFLARI KALDI
Kazada ölenlerden geriye ise, mutlu anlarında çektirdikleri fotoğraflar kaldı. Kazada kızı Nehir Uludağ ile birlikte hayatını kaybeden Hayriye Nur Seviner, geziye çok mutlu başladı. Midibüsün hareket etmesinden sonra beraber yolculuk ettiği Meral Sarı ile çektiği selfieyi sosyal medyada paylaşan bu fotoğraf Seviner ve Sarı’nın ölmeden önceki son bakışı oldu. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan biri ise, gezi sırasında öğrenci, öğretmen ve velilerin bir ağacın önünde çektirdiği hatıra fotoğrafı. 

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...