Buzağılara çocuk gibi bakıyoruz

Düzenleyen:
Buzağılara çocuk gibi bakıyoruz

Ekonomi Haberleri

Tarım Bakanı Çelik, "Yılda 300-350 bin civarında buzağı ölümü yaşanıyor. Bunu önlemek için 4 ayı dolduran buzağıya 550 liraya kadar destek veriyoruz" dedi

Yücel Kayaoğlu ANKARA
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’de besi hayvanı sayısını artırmak için devlet olarak her türlü imkânın sağlandığını vurguladı. Türkiye’de 14.3 milyon büyükbaş, 31.3 milyon koyun, 9.9 milyon da keçi tespit edildiğini belirten Çelik, “Küçükbaş varlığına çok iyi diyemeyiz. Halbuki arazimiz küçükbaşa uygun. Onu artırmamız gerekiyor. 50-60 milyonlara taşımalıyız. Büyükbaşta da artışa ihtiyaç var. Çünkü 150 bin ton et açığı var. İlk etapta 18-20 milyonları bulmalıyız. Şu anda teşvikler yapıyoruz. 4 ayı dolduran buzağıya 500-550 liraya kadar destek veriyoruz. Buzağı ölümleri çokmuş. 300-350 bin civarında olduğu söyleniyor. Bu ilgisizliğin ortadan kalkması için çocuğa nasıl ilgi gösteriliyorsa, hayvanın yavrusuna ilgi gösterilmesi için 4 aylık buzağıya teşvik veriyoruz. Çocuklar nasıl ki doğumundan itibaren takibe alınıyor, aşıları takip ediliyor... Buzağının da aşıları var. Bunları yerine getiriyoruz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...