İSLAM ORDUSU’nun karargâhı kuruluyor

Düzenleyen:
İSLAM ORDUSU’nun karargâhı kuruluyor

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye’nin de aralarında olduğu 34 Müslüman ülkenin orduları için ortak karargâh oluşturuluyor. Böylece ordu, tek bir merkezden yönetilecek

Suudi Arabistan’ın girişimiyle geçtiğimiz ay mart ayında ortak tatbikat yapan ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 34 Müslüman ülkenin orduları, şimdi de ortak bir karargâh merkeziyle işbirliğini genişletiyor. Ortak karargâhın, bu Ramazan ayı içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Yetkililerden edinilen bilgiye göre, İslam Ordusu’na daha önce alınmayan İran ve onun bölgedeki müttefikleri Irak ile Suriye’nin karargâhta da yer alamayacağı belirtiliyor. Mezhebi ne olursa olsun İslam toplumlarını bütün kötülüklerden korumak ve özellikle DAEŞ olmak üzere terör örgütlerine karşı mücadelede edilmesi amacıyla kurulan İslam Ordusu’nun, böylece tek bir merkezden yönetilerek daha etkin hâle getirilmesi hedefleniyor. Suudi Arabistan’ın öncülüğünü yaptığı İslam Ordusunda askeri personel sayısı bakımından Türkiye, Pakistan ve Mısır etkin rol oynuyor. Ortak karargâhın kurulmasının ardından orduya yeni görevler verilip verilmeyeceğinin açıklığa kavuşacağı belirtiliyor. 
200 BİN ASKERLE TATBİKAT
Türkiye’nin de bulunduğu İslam Ordusu’nun askerleri, bu yılın şubat ve mart aylarında Suudi Arabistan’da düzenlenen “Kuzeyin Gök Gürültüsü” tatbikatında yer almıştı. Sözkonusu tatbikata 200 binden fazla asker katılmıştı. Kuzeyin Gök Gürültüsü, Orta Doğu’da gerek katılan asker sayısı gerekse tatbikat bölgesinin genişliği açısından bugüne kadar düzenlenen en büyük askeri tatbikat olarak nitelendirilmişti. 200 bine yakın askerin yanı sıra, 100 savaş uçağı ve yüzlerce kara savaş aracının da katıldığı tatbikat aynı zamanda, İran’a ve Suriye’deki rejimi destekleyen ülkelere bir mesaj niteliği olarak algılanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...