'Fransa'nın çaresiz insanlara yaptığı muamele asla kabul edilemez'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Fransa'nın çaresiz insanlara yaptığı muamele asla kabul edilemez'

DÜNYA Haberleri  / AA

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Fransa'daki Jungle sığınmacı kampındaki koşullarına ilişkin, "Fransa gibi bir ülkenin bu çaresiz insanlara yaptığı muamele asla kabul edilemez" dedi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Fransa'nın Calais kentindeki, dünyanın en kötü sığınmacı kamplarından biri olarak tanımlanan Jungle'ı ziyaret etti.

Kamptaki sığınmacıların çadırlarına konuk olan Arslan, kampta gönüllü yemek dağıtan Malezya Mutfağı'nı da ziyaret ederek Hizmet-İş Sendikasının ramazan için kampa yaptığı yardımı teslim etti.

"İkiyüzlülüğün göstergesi"

Arslan, ziyarete ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, AA'nın kampa ilişkin haberlerinin ardından Jungle'ı araştırıp çok etkilendiğini söyledi.

Kamptaki koşulların kötülüğüne dikkati çeken Arslan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de ve dünyanın çeşitli yerlerinde birçok sığınmacı kampı gördüm ancak Jungle kadar rezil şartlara hiç rastlamadım. Burası gerçekten kelimenin tam anlamıyla bir insan hakları ihlal merkezine dönüşmüş. Bu kamp Batı'nın sığınmacı meselesinde ne kadar samimiyetsiz ve ikiyüzlü olduğunun göstergesidir. Jungle'ı görünce Türkiye'nin nasıl ağır bir sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiğini net şekilde görüyorsunuz. Elbette sığınmacılar konusunda hala eksiklerimiz var ama dünyaya demokrasi ve insan hakları dağıtan Fransa gibi bir ülkenin bu çaresiz insanlara yaptığı muamele asla kabul edilemez."

Hak-İş ile Hizmet-İş adına Jungle'a ilişkin çeşitli projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Arslan, sivil toplum örgütlerine kampa destek çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...