Savaşta gözünü kaybeden Sidra'ya üniversiteden yardım eli

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Savaşta gözünü kaybeden Sidra'ya üniversiteden yardım eli

YAŞAM Haberleri  / AA

Suriye'de oturdukları eve bomba düşmesi sonucu bir gözünü kaybeden ve görüntüsü nedeniyle evden çıkamayan 10 yaşındaki Sidra El Eyüp'e, Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Mustafa Ünal yardım elini uzattı.

Suriye'de babasının ölümüne neden olan bombalı saldırıda sağ gözünü kaybeden 10 yaşındaki Sidra El Eyüp, bomba ile yıkılan hayallerine Antalya'da kavuşmak istiyor.

Simsiyah zeytin gözleriyle hayata umutla bakan bir kız çocuğuydu 10 yaşındaki Sidra El Eyüp... En büyük hayali de eğitimini en iyi şekilde tamamlayıp doktor olmaktı. Küçük Sidra'nın, Suriye'nin Hama kentinde babası Ethem, annesi Mina ve iki kardeşi ile mutlu bir yaşam sürerken, çıkan savaş nedeniyle hayatı karardı. Savaş uçaklarının seslerine rağmen aynı çatı altında bir arada yaşamlarını sürdürmeleriyle teselli bulan Sidra ve ailesinin hayatı, evlerine atılan bir bomba ile değişti.

Olayda baba Ethem El Eyüp, hayatını kaybetti. Minik Sidra'nın, annesinin "bakmaya kıyamadığım" dediği gözüne şarapnel parçası denk geldi. Komşularının yardımıyla hastaneye kaldırılan minik Sidra'nın sağ gözünü kaybettiği belirlendi.

Yaklaşık 2 ay hastanede tedavi gören Sidra, taburcu olduktan sonra annesiyle Türkiye'ye gelerek yakınlarının bulunduğu Antalya'ya yerleşti.

Gözünün görüntüsü nedeniyle sokağa hiç çıkmadı
Neşe dolu bir kız iken gözünün görüntüsü nedeniyle sokağa bile çıkamaz hale gelen Sidra'ya yardım eli, Suriyeli aileleri ziyarete gelen bir yardım kuruluşundan uzandı. Yardım kuruluşunun irtibata geçmesiyle Sidra'dan haberdar olan Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Ünal, küçük kıza sahip çıktı.

Aynı zamanda hastanenin Göz hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi olan Ünal, küçük kızın kontrolünü yapıp tedavi sürecini başlattı. Prof. Dr. Ünal ve ekibinin gerçekleştirdiği ameliyat ile küçük kıza protez göz ve lens takıldı.

"Farkedilmeyecek kadar protez göz yapıldı"
Ünal, küçük kızın sosyal güvencesi olmadığı için aileden ameliyat ve tedavi için herhangi bir ücret talep edilmediğini belirtti. Üniversitenin imkanlarıyla Sidra'yı sağlığına kavuşturduklarını anlatan Ünal, "Sidra'nın mutluluğu için seferber olduk. Fark edilmeyecek kadar protez göz yapıldı. Genç kız olduğu için toplum içerisinde artık psikolojik olarak çok daha kendini rahat hissedecek." dedi.

"Enfeksiyonlardan da kurtulacağız"
Anne Mina El Eyüp, savaşın kendilerinde bıraktığı izleri bir ömür boyu taşıyacaklarını söyledi. Bombalı saldırıda eşini kaybettiğini söyleyen Eyüp, "Bir yandan eşimin üzüntüsünü yaşarken bir yandan da kızımın sağlığına kavuşması için çaba gösterdim. Gözü nedeniyle sürekli enfeksiyon geçirip rahatsızlanıyordu. Protez göz ile hem bu enfeksiyonlardan kurtulacağız hem de kızım artık çekinmeden sokağa çıkacak. Protez göz bir nebze de olsa kızımın psikolojisini düzeltecek." diye konuştu.

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...