Harran'da yeni 'Aziz Sancar'lar yetişiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Harran'da yeni 'Aziz Sancar'lar yetişiyor

EĞİTİM Haberleri  / AA

Şanlıurfa'nın Harran ilçesine bağlı Sehrince köyünde iki yıldır görev yapan Türkçe öğretmeni, alışılmış sisteminin aksine geliştirdiği çalışmalarla öğrencilerinin ufkunu açıyor.

Şanlıurfa'nın Harran ilçesindeki bir köyde Türkçe öğretmenliği yapan Emre Uğur (24) öğrencileri için meyve suyu şişesinden güneş enerjisiyle çalışan araba, pet şişeden bowling kukası, çamurdan bilardo masası, kola şişesinden su ısıtıcısı ve benzeri araçlar geliştirerek, yeni "Aziz Sancar"lar yetiştirmeyi amaçlıyor.

İstanbul'da doğup büyüyen Uğur, 2014'de ilk görev yeri olarak atandığı Sehrince Ortaokulunda, çoğu Türkçe bilmeyen ve tarlalarda çalışmak zorunda kalan öğrencileri için kolları sıvadı.

Çocuklar için gecesini gündüzüne katan genç öğretmen, sosyal medya aracılığıyla topladığı kitaplarla okula 3 bin kitaplı kütüphane kazandırırken, geliştirdiği farklı tekniklerle öğrencilerinin sevgisini kazanmayı başardı.

Okul çıkışlarında ve hafta sonlarında bile öğrencilerine birşeyler öğretmeye çalışan Emre Uğur, bu süreci eğlenceli hale getirmek için defter yerine traş köpüğü kullandı.

Eğitim için yaptığı farklı aktivitelerle ezberleri bozan Uğur, öğrencileri için meyve suyu şişesinden güneş enerjisiyle çalışan araba, pet şişeden bowling, çamurdan bilardo masası, kola şişesinden su ısıtıcısı yaparak, çocukların ufkunu açmayı, ilk İslam üniversitesinin bulunduğu Harran'dan yeni "Aziz Sancar"lar çıkmasını amaçlıyor.

Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluk hayali öğretmenliğe bir köyde başladığı için çok mutlu ve heyecan dolu olduğunu söyledi.

Farklı metotlarla öğrencilerine ulaşmaya çalıştığını anlatan Uğur, öğrencileri için yararlı işler yapmak istediğini ve bunu gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...