Validen 'asılsız ihbar' uyarısı!

Düzenleyen:
Validen 'asılsız ihbar' uyarısı!

GÜNDEM Haberleri

Van Valisi İbrahim Taşyapan, 112 merkezine gelen çağrıların büyük bölümünün asılsız olduğunu belirterek, insanların canını kurtarmaya çalışanların bu şekilde meşgul edilmemesini istedi.

Van Sağlık Müdürlüğüne tahsis edilen 10 yeni ambulansın teslimi ile yeni tamamlanan 112 istasyonlarının açılış törenine katılan Taşyapan, yaptığı konuşmada vatandaşlara en iyi sağlık hizmetinin verilmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.
Taşyapan, yapılan yatırımlarla acil müdahale olaylarında çok iyi yere geldiklerini kaydederek, sağlık çalışanlarının da fedakarlığı sayesinde birçok canın kurtarıldığını belirtti.
Tam donanımlı 10 yeni ambulansı daha hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Taşyapan, "Bunlar, insanlarımız için olan hizmetlerdir. Acil durumlarda insanlarımıza ne kadar erken yetişirsek o kadar can kurtarabiliriz. Bizim görevimiz onlara en hızlı şekilde ulaşmaktır. Kış şartlarının çok ağır olduğu durumlarda hava ve paletli ambulanslarla iyi hizmet veriyoruz. Bu kış sezonunda da yolları kapalı olan yerleşim yerlerindeki insanlarımıza çok hızlı bir şekilde ulaştık ve hiçbir sağlık sorunu da yaşamadık." diye konuştu.

- "Trafikte ambulansların önü açılmıyor"
Taşyapan, 112 çağrı merkezine gelen çağrıların tamamına yakınını asılsız ihbarların oluşturduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Arkadaşlarımız burada hem zamanla yarışıyor hem de insanların canını kurtarmanın, onları iyi tedavi etmenin gayreti içerisindeler. Onları asılsız çağrılarla meşgul etmeyelim. Bazen trafikte ambulansın önü açılmıyor. Onların saniyelerle yarıştığını unutmamamız gerekiyor. Buradaki 112 merkezimizi ziyaret ettik ve gördük ki gelen çağrılarının hemen hepsi asılsız. Burayı işgal ediyorlar, farklı niyetlerle arıyorlar. Belki o esnada gerçek bir çağrı sıra bekliyor. Bu nedenle toplumda bir farkındalık oluşturmalıyız. Her yerde bunun önemini vurgulamalıyız."
Konuşmaların ardından ambulansların devir teslimi yapılarak 112 istasyonlarının açılışı gerçekleştirildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...