Rus pilotlara görev verilmedi

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
Rus pilotlara görev verilmedi

GÜNDEM Haberleri  / IHA

Muğla’da yaz sezonu boyunca orman yangınlarına müdahale edecek 4 helikopterin pilotlarının değiştiği, Türkiye-Rusya arasındaki diplomatik kriz nedeniyle Rus pilotlara görev verilmediği ortaya çıktı.

Yüzde 68’i ormanlarla kaplı, orman yangınına en hassas illerin başında gelen Muğla’da hava sıcaklıklarının artması ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü vatandaşları orman yangınına karşı dikkat çekti. Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, milli servet olarak gördükleri ormanların korunmasında en önemli görevin ormancılar kadar vatandaşların da olduğunu açıkladı.

MUĞLA YANGINLARA HAZIR

Muğla Orman Bölge Müdürü Çelik, temennisinin hiç orman yangını çıkmaması olduğunu belirterek, “Temennimiz bu yönde, ancak orman yangınını sıfıra düşürmek mümkün değil. Orman yangınlarına karşı kurum olarak yaz sezonu boyunca teyakkuzdayız. Özellikle vatandaşlarımızdan beklentimiz, en küçük bir duman, kıvılcım gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları. Ne kadar kısa sürede müdahale edersek orman kaybını o kadar azaltırız. Vatandaşlarımız geçtiğimiz yıllara oranla orman yangını konusunda daha bilinçli hareket ediyor. Yaz sezonunda Muğla çok sayıda yerli ve yabancı misafiri ağırlıyor. Araçları ile hareket halinde olan sürücülerimiz sigara izmaritlerini araçtan atmasın. Piknikçilerimiz yaktıkları ateşi giderken muhakkak söndürsün” dedi.

BİN 400 İŞÇİ GÖREV ALACAK

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı olan Muğla ve Aydın’da orman yangınlarına karşı bin 400 işçinin görev alacağını açıklayan Çelik, “İşçi ve ekipman olarak yeterli sayımız mevcut. Bin 400 işçinin yanında 250 teknik personel, 89 arazöz, 33 su tankı, 51 ilk müdahale aracı, 168 motorlu (sincap) ekip, 12 dozer ve 320 adet de değişik bölgelerde helikopterlerimizin yangın esnasında su alabilecekleri su havuzlarımız mevcut” dedi.

ÜÇ HELİKOPTER HAZIR

Muğla’da yaz sezonu boyunca olası orman yangınlarında 4 helikopter ve 2 amfibik uçağın görev alacağını belirten Çelik, “İlk yangın söndürme helikopterimiz 1 Mayıs tarihinde Marmaris’e konuşlandı. 15 Mayıs Fethiye’ye, 1 Haziran tarihinde de Milas’ta göreve başladı. Aydın’a da 12 Temmuz’da gelecek. Bunların yanında 2 amfibik yangın söndürme uçağımızdan ilki 15 Haziran’da, ikincisi de 1 Temmuz’da Milas-Bodrum Havalimanında konuşlanacak” dedi.

RUS PİLOTLARA GÖREV VERİLMEDİ

Muğla’da yaz sezonu boyunca orman yangınlarına müdahale edecek 4 helikopterin pilotlarının da değiştiği öğrenildi. Daha önce orman yangın helikopterlerinin çoğunda Rus ve Ukraynalı pilotlar görev alırken, bu sezon Türkiye-Rusya arasındaki diplomatik kriz nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü’nün hizmet satın aldığı Türk ve yabancı ortaklı şirketin bu sezon Rus pilotlara görev vermediği ortaya çıktı. Rus pilotların yerine Kazakistan, Ukrayna ve Azerbaycan pilotlarına görev verildiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...