Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Patlama sonrası Başbakan'dan ilk açıklama

Düzenleyen:
Patlama sonrası Başbakan'dan ilk açıklama

POLİTİKA Haberleri

İstanbul'daki terör saldırısı ile ilgili bilgi alan Başbakan Binali Yıldırım, Ala ve Akdağ'ı kabul etti.Başbakan Yıldırım han terörö saldırısından sonra açıklama yaptı. Yıldırım, "Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadele hedefinden asla ve asla taviz vermeyecektir." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin İçişleri Bakanı Efkan Ala ile görüşmesi sona erdi. Başbakan Binali Yıldırım, "Güvenlik ve adli birimlerimiz, büyük bir dikkat ve titizlikle iz sürerek bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır" dedi.

Çankaya Köşkü'nde, basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 30 dakika sürdü. Görüşmeye, daha sonra Sağlık Bakanı Recep Akdağ da katıldı.

Öte yandan Başbakan Yıldırım, telefonla görüştüğü İstanbul Valisi Vasip Şahin'den saldırıya ilişkin bilgi aldı.

BAŞBAKAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Binali Yıldırım, "Güvenlik ve adli birimlerimiz, büyük bir dikkat ve titizlikle iz sürerek bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'daki terör saldırısı dolayısıyla yayımladığı taziye mesajında, "Bugün sabah saatlerinde İstanbul Veznecilerde Çevik Kuvvet Polis Ekiplerimize yönelik yapılan bombalı araç saldırısı terörün aşağılık yüzünü bir kez daha göstermiştir. Saldırıda şehit olan 7 polisimize ve 4 vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Mübarek Ramazan'ın ilk günlerinde masum vatandaşlarımızı öldürmeyi hedefleyen terör örgütleri, insanlığa ve bütün insani değerlere düşman olduklarını bu saldırıyla bir kez daha göstermişlerdir" ifadelerini kullandı.

ASLA TAVİZ VERMEYECEKTİR

Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Devleti terörle mücadele hedefinden asla ve asla taviz vermeyecektir. Güvenlik ve adli birimlerimiz, büyük bir dikkat ve titizlikle iz sürerek bu alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve onları azmettirenleri mutlaka ortaya çıkartacaktır. Milletimizin başı sağolsun."

YILDIRIM, YARALILARI ZİYARET EDECEK

Öte yandan Başbakan Yıldırım'ın, yarın İstanbul'a giderek terör saldırısında yaralananları ziyaret edeceği bildirildi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, saldırıda yaralanan vatandaşları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret edecek, sağlık durumlarına ilişkin bilgi alacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...