Kocaeli merkezli 7 ilde FETÖ/PDY operasyonu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kocaeli merkezli 7 ilde FETÖ/PDY operasyonu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kocaeli merkezli 7 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda iki kişi daha gözaltına alındı

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Kocaeli, İstanbul, Bursa, Adana, Sakarya, Denizli ve Karabük'te 88 şüphelinin "FETÖ/PDY yöneticisi ve üyesi olduğu", "terör örgütüne finansman sağladıkları" iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında C.Ö. ile S.F, belirlenen adreste yakalandı.
Operasyon kapsamında dün gözaltına alınan Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ ile diğer zanlılar, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Ek gözaltı süresi alınan zanlıların yarın adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, 1-2 Haziran'da 88 zanlıya yönelik 7 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 65 kişi gözaltına alınmış, zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından serbest bırakılmış, 2 zanlıya ise adli kontrol şartı getirilmişti. Operasyon sırasında yurt dışında bulunan Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ ise dün gözaltına alınmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...